Hlavní obsah

Amatéři versus profesionálové! Cyklisty láká výzva do Jeseníků

Parádní výkony nemusejí být k vidění jen na Tour de France. Šanci vyzkoušet si vlastní sály a extrémní cyklistiku nabízí SAZKA Tour Challenge 2022. Pod heslem „Přijmi výzvu, překonej sám sebe, zdolej Jeseníky!" se uskuteční v sobotu 6. srpna od 11:00.

Foto: Twitter@cyclismactu

Cyklista Mathias Vacek na trati v Jeseníku.

Článek

Závod, který startuje v Loučné nad Desnou a končí u horní nádrže přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně, měří dvanáct kilometrů. Startující na dvanáctikilometrové trati překoná převýšení 800 metrů a dostane dostatečnou šanci poměřit se s dalšími amatérskými cyklisty i se závodníky v profesionálním pelotonu. Objeví se i nejlepší ze závodu SAZKA Tour, který se v tentýž den pojede po stejné trase, jen o pár hodin později.

Registrovat do závodu je možné online na stránkách závodu, nebo později na místě v den konání akce ráno, startovné je 700 korun. Počet startujících by měl dosáhnout čísla 250. Závodit se bude v kategoriích mužů M30 (1992 a mladší), M40, M50, M60, M70 (1961 a starší). Bojovat o finanční prémie a věcné odměny budou pochopitelně i ženy. Zde jsou vypsány kategorie A (1992 a mladší), B (1982-1991) a kategorii C (1981 a starší).

Petr Vakoč ve studiu Sport.cz - TOUR DE FRANCE (2. díl)Video: Sport.cz

Akce SAZKA Tour Challenge 2022 se koná za uzavřené trati pro veškerý silniční provoz. Každý účasttník startuje na vlastní nebezpečí a je povinen dodržet trasu. Povinností závodníka je mít předepsaným způsobem připevněné startovní číslo a po celou dobu musí mít na hlavě cyklistickou přilbu.

Reklama