Hlavní obsah

Armstrong trénuje prezidenta Bushe na horském kole

AUSTIN

Kratší pauzu, než původně plánoval, si dopřál Lance Armstrong po svém sedmém triumfu na Tour de France, po němž ukončil cyklistickou kariéru. Zpátky do sedla ho přilákala neodolatelná nabídka, aby strávil na kole víkend s americkým prezidentem Georgem Bushem. Legendární cyklista absolvoval s nejmocnějším mužem planety několik vyjížděk na jeho ranči v Texasu a přidal mu prý i několik rad.

Článek

"Teď, když už prezident Bush neběhá, jezdí přímo fanaticky na horském kole. Lidé se diví, proč na ranči tráví tolik času, možná to bude v těch stezkách pro horská kola," řekl Armstrong po sportovním víkendu s Bushem, jenž musel přestat se svým oblíbeným joggingem kvůli zranění kolena. Stále se však snaží zůstat fit a snaží se tak přesvědčit obézní Američany, aby ho následovali.

Vyjížďky na ranči v Crawfordu prý ale rozhodně nebyly žádnou odpočinkovou záležitostí. "Znám lidi, kteří s ním jezdili. A mohu vám říct, že je to pořádně soutěživý chlap. Pár minut na zahřátí, trocha tlachání, a pak jde na to," přiblížil Armstrong Bushův přístup k cyklistice.

Politika Armstronga neláká

Ani blízký vztah s americkým prezidentem prý ale nezměnil Armstrongovo rozhodnutí držet se od politiky dál. "Nikdy bych nechtěl být texaským guvernérem. To bych pak měl stejný problém jako při cyklistice: hodně stresu a málo času na rodinu," řekl.

Jeho vzorem je zpěvák Bono Vox ze skupiny U2, který už léta bojuje proti chudobě ve světě. Armstrong se chce podle příkladu irského rockera angažovat v boji proti rakovině, kterou sám úspěšně zdolal. "Jako ten, který přežil, mám dojem, že bychom peníze mohli utratit lépe. Například na léčbu nemocí, jako je rakovina," řekl cyklista už dříve v jednom z rozhovorů k obrovským finančním částkám, které Spojené státy utratí za misi v Iráku.

Reklama

Související témata: