Hlavní obsah

Bývalý časovkářský šampion a vítěz Gira Dumoulin skončil s cyklistikou

Bývalý vítěz Gira d'Italia a mistr světa v časovce Nizozemec Tom Dumoulin ukončil cyklistickou kariéru. V červnu oznámil, že kvůli psychické únavě peloton opustí po zářijovém mistrovství světa v Austrálii. Nakonec ale svůj odchod urychlil. Jednatřicetiletý jezdec si dal už loni několikaměsíční závodní pauzu.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Nizozemec Tom Dumoulin ukončil cyklistickou kariéru.

Článek

"Rozhodl jsem se skončit s profesionální cyklistikou s okamžitou platností. Pořád jsem měl na seznamu jeden cíl a chtěl se rozloučit s plnou parádou na mistrovství světa v Austrálii. Chtěl jsem se tam ukázat tak jako na olympiádě v Tokiu. Ale zjistil jsem, že už to nejde. Nádrž je prázdná. Nohy jsou těžké a v tréninku to nejde tak, jak jsem doufal a jak by bylo potřeba, abych se na mistrovství světa cítil dobře," uvedl majitel kompletní sady medailí z časovky na světových šampionátech.

Titul získal Dumoulin v roce 2017. Ve stejné sezoně ovládl Giro d'Italia, na kterém během kariéry vyhrál čtyři etapy. Tři etapová prvenství má z Tour de France, na které skončil v roce 2018 druhý, a dvě dílčí vítězství získal na Vueltě. Loni v Tokiu obhájil člen stáje Jumbo-Visma v časovce olympijské stříbro z Ria de Janeiro.

Reklama

Související témata: