Hlavní obsah

Další rána pro svět cyklistiky. Peloton oplakává stálici Tour de France

Nedlouho po nečekaném úmrtí bývalého italského cyklisty Davide Rebellina se světový peloton vyrovnává s dalším šokem. V neděli byl v hotelu na Bali nalezen bez známek života někdejší francouzský profijezdec Walter Bénéteau. Účastníkovi sedmi Tour de France bylo pouhých padesát let.

Foto: Profimedia.cz

Walter Bénéteau na archivním snímku z Tour de France v roce 2006.

Článek

„S nejhlubší zármutkem jsme přijali zprávu o úmrtí našeho přítele a bývalého šampiona Waltera Bénéteaua ve věku 50 let. Upřímnou soustrast rodině a nejbližším. RIP Wawo," uvedla na svém twitterovém účtu organizace francouzské proficyklistiky UNCP. Konkrétní příčiny nečekaného odchodu bývalého závodníka indonéské úřady nezveřejnily.

Bénéteau si odbyl debut v profipelotonu v roce 1995 a největších úspěchů dosáhl v roce 2000, kdy vyhrál jednorázové podniky Boucles de l'Aulne a Chateauroux Classic. Nejlepšího výsledku na Tour de France dosáhl v roce 2001, kdy dojel do Paříže na 42. místě.

„S hlubokým smutkem jsme přijali zprávu o smrti Waltera Bénéteaua. Byl to jezdec s velkým srdcem, který byl součástí rodiny našeho týmu. Navždy zůstane v našich vzpomínkách," uvedl na twitteru tým TotalEnergies, v jehož barvách pod historickými názvy Bonjour (2000-2002), Brioche-la-Boulangere (2003-2004) a Bouygues Telecom Bénéteau jezdil.

Rodák z Les Essarts svou profesionální kariéru ukončil v roce 2006.

Reklama

Související témata: