Hlavní obsah

De Gendt chystá nevšední přípravu na Vueltu, pojede z Belgie do Španělska

Belgický cyklista Thomas De Gendt se zřekl jubilejní desáté účast na Tour de France, kde v minulosti vyhrál dvě etapy. Šestatřicetiletý jezdec se necítí v potřebné formě. Místo toho se chce nevšedním způsobem připravit na Vueltu. Na twitteru oznámil, že hodlá absolvovat dvanáctidenní jízdu z Belgie do španělského Calpe.

Foto: ČTK/Panoramic/Nico Vereecken

Cyklistický závod - ilustrační foto.

Článek

"Nějací dobrovolníci, kteří by se přidali? Neváhejte se připojit," napsal De Gendt.

Účastník 23 Grand Tours a vítěz celkem pěti etap má s neobvyklou přípravou důvěru týmu Lotto-Dstny. "Thomas se všemi svými zkušenostmi dobře ví, co musí udělat, aby byl připraven na Vueltu, která je jeho dalším cílem. Musí si za tím teď jít," řekl sportovní ředitel Kurt Van de Wouwer.

De Gendt absolvoval v minulých dnech Critérium du Dauphiné, tradiční generální před Tour de France. Poslední etapu nedokončil, před ní mu patřilo 95. místo. Následně zavolal Van de Wouwerovi, že na Tour nepojede. "Je to logický důsledek všeho, co Thomase v této sezoně potkalo. Na Tour potřebujeme De Gendta stoprocentního, což v tuto chvíli není," konstatoval Van de Wouwer.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.