Hlavní obsah

Devatenáctiletý Fiala vyhrál ve Slaném poprvé závod cyklokrosového poháru

Devatenáctiletý Matyáš Fiala vyhrál ve čtvrtek poprvé závod českého poháru v cyklokrosu Toi Toi Cupu. Ve Slaném zvítězil na rozblácené trati v zimě a dešti suverénně s více než minutovým náskokem před kolegou z týmu Cyklo Tábor Šimonem Vaníčkem.

Foto: cyklokrosostrava.cz/Jan Brychta

Ilustrační foto.

Článek

"Strašně moc to pro mě znamená. Déšť a chlad, bahno, to vše mi vyhovuje, mám to rád. Bylo to ale strašně těžké. Se Šimonem jsme se snažili si pomoct, ale bylo to především o tom, kdo udělá méně chyb. Já jsem dost těžil z toho, že jsem je nedělal a vydržel jet soustředěně až do cíle," citoval Fialu web cyklistického svazu.

Až pátý dojel vedoucí muž seriálu Adam Ťoupalík, který na vítěze ztratil téměř dvě a půl minuty. Jeho náskok v čele průběžného pořadí před Vaníčkem se po pátém ze sedmi závodů ztenčil na pět bodů.

"Od startu jsem se nedokázal dostat dopředu. Trať byla hodně blátivá a po celodenním dešti to zase byl úplně jiný kros než minulý týden ve Veselí nad Lužnicí. Závodem jsem se trochu protrápil, navíc jsem v jednom z okruhů zasekl řetěz," posteskl si Ťoupalík v tiskové zprávě týmu Elkov Kasper.

Mezi ženami si vítězstvím upevnila vedení v poháru Kristýna Zemanová. Devatenáctiletá závodnice navázala na sobotní triumf ve Veselí nad Lužnicí a vede o 46 bodů před sedmnáctiletou Barborou Jeřábkovou, která skončila ve Slaném třetí. Mezi mladé české jezdkyně se vklínila Němka Judith Krahlová. Zemanová má kromě dvou vítězství v tomto ročníku na kontě tři druhá místa.

Závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu ve Slaném:
Muži: 1. Fiala 1:05:59, 2. Vaníček (oba Cyklo Tábor) -1:05, 3. Říman (Auto Škoda Ml. Boleslav) -1:18, 4. Herrmann (Něm.) -2:10, 5. A. Ťoupalík (Elkov Kasper) -2:28, 6. Černý (Expres CZ-Tufo Kolín) -2:30.
Průběžné pořadí (po 5 ze 7 závodů): 1. A. Ťoupalík 242, 2. Vaníček 237, 3. Říman 231.
Ženy: 1. Zemanová (Brilon) 42:17, 2. Krahlová (Něm.) -26, 3. Jeřábková -47, 4. Hladíková (obě Brilon) -1:10, 5. Dlasková (Auto Škoda Ml. Boleslav) -2:30, 6. Vaníčková (Brilon) -2:59.
Průběžné pořadí (po 5 ze 7 závodů): 1. Zemanová 247, 2. Jeřábková 201, 3. Douděrová (Jaroslav Kulhavý Cycling) 199.

Reklama

Související témata: