Hlavní obsah

Drsné podmínky a běh s kolem na zádech místo ježdění. Radují se Ulík a Czeczinkarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Apríl si se závodníky v Kutné Hoře pořádně zahrál. První závod tohoto ročníku Českého poháru horských kol nabídl víc než jízdu na kole spíš běh blátem se zátěží na zádech. Není divu, že spoustě jezdců se to vůbec nelíbilo a dokonce se uvažovalo o tom, že se závod zruší. Klání se však uskutečnilo a nejlépe si vedla v ženské kategorii Češka Jana Czeczinkarová a v mužské slovenský mistr Matej Ulík.

Foto: Pavel Křikava/Český svaz cyklistiky

Šťastná a zablácená vítězka úvodního závodu Českého poháru horských kol Jana Czeczinkarová.

Článek

Oba vítězové ovládli závod stylem start – cíl. Czeczinkarová využila svých zkušeností z cyklokrosu, a tak jí bahenní koupel vadila ze všech nejméně.

„Běhalo se snad osmdesát procent trati. Sjezdy jsem zvládala bez problémů, výběhy s kolem na ramenou. Pojala jsem to tak spíše cyklokrosově a ve výbězích jsem asi nejvíce získávala," hodnotila 25letá závodnice týmu Berria Vittoria Factory Team.

„Byl to spíše závod o tom, kdo více vydrží, o vůli a hodně silový. Kolo totiž mělo rázem místo deseti snad dvacet kilo a na zádech to bylo znát. Vítězství jsem nečekala, ale vzhledem k tomu, že jsem jela doma, tak z toho mám velikou radost," usmívala se Czeczinkarová.

Výborně si vedl i Slovák Matej Ulík, který se také osamostatnil v čele už po prvním výběhu. Z českých reprezentantů dojel nejlépe pátý Jan Rajchart.

První závod Českého poháru horských kol v Kutné Hoře

Ženy:
1.Czeczinkarová (Berria Vittoria Factory Team) 1:13:08
2. Tvarůžková (Expres CZ – TUFO Team Kolín) +1:17
3. Karásková Erbenová (Czech MultiSport Coaching) +7:46
Muži:
1. Ulík (SR/Expres CZ – TUFO Team Kolín) 1:05:35
2. Lukasyk (Pol.) +1:53
3. Bregenzer (Něm.) +5:07

Reklama

Související témata: