Hlavní obsah

Gaviria se potřetí nakazil koronavirem a nepojede závod Kolem SAE

Dubaj

Kolumbijský cyklista Fernando Gaviria se již potřetí nakazil koronavirem. Elitní spurtér kvůli tomu přijde o nadcházející závod Kolem Spojených arabských emirátů, který odstartuje v neděli. V sestavě stáje SAE Team Emirates ho nahradí Němec Pascal Ackermann. Lídrem týmu bude úřadující dvojnásobný šampion Tour de France Slovinec Tadej Pogačar, kterého čeká vstup do sezony.

Foto: twitter:@FndoGaviria, Twitter

Kolumbijský cyklista Fernando Gaviria.

Článek

Gaviria už má za sebou letos dva etapové závody na Blízkém východě. V minulých dnech jel Kolem Ománu, kde vyhrál dvě etapy a ovládl bodovací soutěž při celkovém vítězství Jana Hirta.

Sedmadvacetiletý Kolumbijec měl poprvé pozitivní test na koronavirus předloni v březnu právě během závodu Kolem Spojených arabských emirátů. V Abú Zabí pak strávil téměř měsíc v nemocnici, než mu vyšly tři negativní testy. Podruhé se nakazil covidem na Giru d'Italia v říjnu 2020.

Nyní měl pozitivní test po středečním návratu z Ománu domů do Monaka a musel do izolace. "Cítí se dobře a po dalších testech se vrátí k tréninku," uvedl týmový lékař Adrian Rotunno podle serveru cyclingnews.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.