Hlavní obsah

Horor na dráze. Olympijský šampion letěl mezi fanoušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V přehlídku brutálních karambolů se proměnil program dráhové cyklistiky na probíhajících hrách Commonwealthu v Birminghamu. V nedělní kvalifikační jízdě mužského scratche došlo hned k sérii pádů. Jeden z nich skončil dokonce až na tribuně.

Foto: John Walton, ČTK/AP

Angličan Matt Walls (vlevo nahoře) letí mezi diváky.

Článek

Bariéru oddělující dráhu od hlediště přeletěl i s kolem Angličan Matt Walls a zastavil se až hrozivým střetem s fanoušky. Zdravotníci měli v tu chvíli plné ruce práce a nevěděli, kam dřív skočit.

Wallsův let mimo dráhu totiž v tu chvíli nebyl úplně ve středu pozornosti, protože na jiném místě se současně řešily jiné následky téhož karambolu, po němž musel být jeho krajan Matt Bostock převezen do nemocnice. Do mantinelu nepříjemně narazil i Kanaďan Derek Gee.

Walls, olympijský šampion v omniu, byl zhruba 40 minut ošetřován a poté odvezen sanitkou.

24letý závodník se později fanouškům ozval s uklidňujícími informacemi. „Nějak jsem z toho vyvázl bez vážnějších zranění. Jen pár stehů a jsem celý potlučený. Jen doufám, že jsou všichni po tom incidentu ok včetně fanoušků, kteří nejspíš utrpěli zranění," vzkázal přes Twitter.

Reklama

Související témata: