Hlavní obsah

Hříšník Kohl spolupracuje na odhalování dopingu v cyklistice

Rakouský cyklista Bernhard Kohl, který v květnu ukončil kariéru kvůli trestu za užívání dopingu, se rozhodl spolupracovat s francouzskou antidopingovou agenturou (AFLD) na odhalování zakázaných látek při závodu Tour de France. AFLD ve svém dnešním prohlášení uvedla, že Kohl se podělil o informace.

Článek

"Generální sekretář AFLD a ředitel dopingových testů se dnes setkali s Bernhardem Kohlem ve Vídni. Dal nám informace, které se teď budou ověřovat," uvedl prezident AFLD Pierre Bordry agentuře Reuters. "Řekl, že má informace pro boj s dopingem, a souhlasil, že nám je poskytne," dodal.

Kohl měl pozitivní test na CERA, novou formu krevního dopingu EPO, na loňské Tour de France, kde obsadil konečné třetí místo. V listopadu byl potrestán zákazem činnosti na dva roky, následně se rozhodl ukončit kariéru.

Doping prý bral vědomě proto, že ho podle něj berou všichni přední cyklisti a bez dopingu nemá cenu závodit. "Mnoho dalších si vzalo zakázané látky. Kupodivu, jen tři z nás chytili. Jsem přesvědčen, že celá první desítka na Tour by mohla být pozitivně testována," tvrdil na začátku měsíce.

Reklama

Související témata: