Hlavní obsah

Junior Bouček skončil na MS devátý, silniční závod vyhrál Simmons

Harrogate/Praha

Americký cyklista Quinn Simmons se stal juniorským mistrem světa v silničním závodu. Cílem 148,1 dlouhé trati z Richmondu do Harrogate projel po dlouhém úniku osamoceně s náskokem 56 sekund před Italem Alessiem Martinellim. O zatím suverénně nejlepší český výsledek na šampionátu v Británii se postaral na devátém místě Jakub Bouček.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Americký cyklista Quinn Simmons si jede na MS pro zlato v silničním závodě.

Článek

Osmnáctiletému Simmonsovi unikla medaile v pondělní časovce juniorů, kde ho na čtvrtém místě dělilo od bronzu sedm sekund. Pro zlato si dnes dojel po sólojízdě dlouhé přes 30 kilometrů a stal se mezi juniory prvním americkým šampionem od roku 1991; medaili získali mladí jezdci USA naposledy o dva roky později a dnes slavili hned dvě.

Bronz totiž vybojoval Magnus Sheffield, který byl nejrychlejší ve čtyřčlenné skupině pronásledovatelů 37 sekund za Martinellim.

A v další desetičlenné skupině o 12 sekund později protnul cíl jako třetí osmnáctiletý Bouček. Výrazně si tak polepšil oproti 69. místu z loňského mistrovství světa v Innsbrucku, na vítěze ztratil minutu a 45 sekund.

Do první dvacítky se vešel na 19. pozici také Pavel Bittner, který měl více než dvouminutové manko. Se velkou ztrátou dorazili do cíle 50. Bruno Stoček a 59. Jakub Ťoupalík. Mathias Vacek závod nedokončil.

Mistrovství světa v silniční cyklistice v Harrogate (Británie):
Silniční závod:
Junioři (148,1 km):
1. Simmons (USA)3:38:04
2. Martinelli (It.)-56
3. Sheffield (USA)-1:33
...9. Bouček-1:45
19. Bittner-2:20
50. Stoček
59. J. Ťoupalíkoba -16:49
M. Vacek (všichni ČR)nedokončil

Reklama

Související témata: