Hlavní obsah

Kolumbijský cyklista Rubio si dal k narozeninám etapové vítězství v SAE

V den svých 25. narozenin vyhrál kolumbijský cyklista Einer Rubio horskou třetí etapu závodu Kolem Spojených arabských emirátů a připsal si první profesionální vítězství v kariéře. Po úniku projel člen stáje Movistar cílem na nejvyšší hoře SAE Džebel Džajs s náskokem 14 sekund před Belgičanem Remcem Evenepoelem. Úřadující mistr světa se oblékl do červeného dresu vedoucího jezdce.

Foto: Profimedia.cz

Einer Rubio na archivním snímku

Článek

Rubio zaútočil 11 kilometrů před cílem a vytvořil si na peloton téměř minutový náskok. "Ke konci jsem si říkal, že mě možná dojedou, ale měl jsem pořád dost sil, abych zabral. Je to pro mě výjimečný den. V minulých letech jsem měl dost problémů a nemohl ukázat, co ve mně je, jak bych chtěl. Doufám, že to takhle půjde dál. Lepší dárek k narozeninám jsem si nemohl přát," uvedl Rubio.

Evenepoel se znovu nedočkal prvního vítězství v duhovém trikotu mistra světa. "Je to smůla, bylo to blízko. Myslel jsem, že se svým finišem bych mohl vyhrát, ale červený dres je taky pěkná odměna pro náš tým," řekl jezdec stáje Soudal-Quick-Step, která slavila vítězství v úvodních dvou etapách.

"Pár kluků v kopci píchlo a museli se dotahovat, což nám nabouralo plány," dodal Belgičan. O vedení připravil Australana Lukea Plappa, jenž klesl na druhé místo se ztrátou sedmi sekund.

Reklama

Související témata: