Hlavní obsah

Kukrle vyhrál Kolem Montbéliardu a slaví další úspěch po návratu do Elkovu

Aktualizováno

Český šampion Michael Kukrle vyhrál cyklistický závod Kolem Montbéliardu. Ve třídenním podniku druhé kategorie kalendáře UCI ve Francii ovládl prolog a žlutý trikot udržel až do konce.

Foto: SPR Media

Michael Kukrle - archivní foto.

Článek

V závěrečné etapě dojel člen týmu Elkov Kasper na 14. místě v hlavní skupině, která ztratila minutu na Nizozemce Thijse de Langeho, kterému vyšel únik. Kukrlemu zůstal v čele celkového pořadí pětisekundový náskok před domácím Ewenem Costiouem. Šesté místo v konečném hodnocení obsadil další jezdec královéhradecké stáje Matěj Zahálka.

Poslední etapa byla kvůli vedru přes 36 stupňů Celsia zkrácena o jeden okruh. V závěrečném stoupání čeští jezdci odrazili útok soupeřů, takže skupina dojela pohromadě. "Matěj dovezl peloton na poslední kilometr a potom jsme to už oba vyhákovali a s přehledem si pohlídali vítězství. Závod se jel stále nahoru dolů a nastoupalo se hodně metrů. Myslím, že to pro nás byla skvělá příprava před blížícími se mistráky," uvedl Kukrle na týmovém webu.

Pro sedmadvacetiletého cyklistu je to další úspěch po březnovém návratu do Elkov Kasper, odkud loni odešel do týmu Gazprom-RusVelo, který po ruském vpádu na Ukrajinu nesmí závodit a přerušil činnost. Před dvěma měsíci ovládl ve Francii Tour du Loir, předtím vyhrál etapu v závodě Kolem Arden.

Cyklistický závod Kolem Montbéliardu ve Francii - konečné pořadí po 3 etapách:
1. Kukrle (ČR) 7:47:46
2. Costiou (Fr.) -5
3. George (Austr.) -6
...6. Zahálka (ČR) -20

Reklama