Hlavní obsah

L'Etape v sobotu rozzáří Prahu a okolí do barev Tour de France. Nechybí ani alegorický vůz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přibližně tři tisíce amatérských cyklistů se už v sobotních ranních hodinách postaví na start závodu L'Etape Czech Republic by Tour de France. Zažijí tak atmosféru nejslavnějšího cyklistického závodu světa. Nadšenci mohli vybírat ze tří různě dlouhých tras. Na startu ze strahovského stadionu nebudou chybět ani hvězdy Martina Sáblíková, Zdeněk Štybar, Tomáš Bábek nebo Ján Svorada.

Odvaha, schopnost překonat sebe sama a týmový duch jsou hodnoty, které sdílí Cofidis prostřednictvím sponzoringu cyklistiky.Video: Cofidis

 
Článek

Součástí masivního pelotonu, který projede přes 21 fanouškovských míst v rámci malých obcí, bude i tradiční reklamní karavana. „Od našeho nového partnera Cofidis máme zapůjčený originální alegorický vůz, který nechybí ani přímo na Tour de France," pochvaloval si Přemysl Novák, vedoucí projektu L'Etape Czech Republic.

Alegorický vůz je dovezený přímo z Francie. „Ve středu jsem pro něj letěl a dopravil ho do Česka. Projedeme s ním celý závod," přibližoval Milan Bouda, marketingový ředitel české pobočky Cofidisu, který sponzoruje L'Etape prvním rokem. „Vedle zapůjčení vozu partnerství spočívá i ve finanční podpoře," pokračoval.

Cofidis je francouzská společnost poskytující půjčky a spotřebitelské úvěry. „Působíme v devíti zemích v Evropě. Ve Francii jsme jeden z největších nebankovních poskytovatelů úvěrů," vysvětloval Bouda.

K firmě už od roku 1996 neodmyslitelně patří i vlastní cyklistický tým. „Našim cílem je, aby si lidé v Česku uvědomili, že máme tuhle sportovní historii a jako francouzská společnost máme vlastní cyklistickou stáj. Každý rok se účastníme World tour závodů včetně Tour de France," popisoval Bouda.

Francouzský tým má na kontě deset etapových triumfů na Staré dámě, patnáct na španělské Vueltě a tři prvenství na italském Giru. „Sportovní tým musí být výkladní skříní společnosti Cofidis," říká i ředitel týmů Thierry Vittu. Prostřednictvím sponzoringu cyklistiky sdílí Cofidis hodnoty jako odvaha, schopnost překonat sebe sama a týmový duch.

Od roku 2021 má i ženský tým. A už od prvních let fungování se věnuje i paracyklistice. Materiálně i finančně pomáhal například bývalému hvězdnému hendikepovanému sportovci Laurentu Thirionetovi, sedminásobnému mistrovi světa a dvojnásobnému paralympijskému vítězovi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.