Hlavní obsah

Neříkej hop… Norský cyklista slavil vítězství předčasně, zůstaly mu oči pro pláč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohl být za hrdinu, je za blbce. Norský cyklista Tobias Johannessen doplatil na klasické přísloví „neříkej hop, dokud nepřeskočíš“. Měl totiž nadosah nejslavnější vítězství své kariéry. Vévodil jednodenní francouzské klasice Classic Var a do cíle na závěrečném stoupání chybělo pár metrů, když už v euforii zvedl pravou ruku a přestal se soustředit. V tom se přes něj na poslední chvíli přeřítil domácí závodník Lenny Martinez.

Foto: Profimedia.cz

Tobias Johannessen na starším snímku

Článek

Čtyřiadvacetiletý Johannessen nejspíš myslel, že cíl je za zatáčkou o pár metrů dřív. Jezdec norského týmu Uno-X nejprve odrazil nápor Romaina Bardeta a už věřil, že má vyhráno. Jenže se radoval příliš brzy.

Ze třetí pozice předvedl mohutný finiš Lenny Martinez a doslova mu vyfoukl vítězství mezi prsty. Johannessen se jen nevěřícně ohlédl, zřejmě si i pořádně zanadával a zůstal v šoku.

Mohl mít největší výhru své kariéry, to však má o čtyři roky mladší Francouz. „Prostě jsem jenom sprintoval až do cíle. Vítězství je pro mě velké překvapení. Ale před finišem zpomalil, a tak jsem ho předjel,“ popisoval stručně talentovaný závodník stáje Groupama-FDJ.

„Byl to ohromně těžký závod s tolika útoky. Chtěl jsem sám nastoupit, ale bylo to velmi obtížné, a tak jsem musel vyčkávat. Nakonec to vyšlo,“ doplnil šťastný Martinez.

Reklama

Související témata: