Hlavní obsah

Nic pro slabé povahy. Cyklokrosař si při závodě spravil vykloubený prst a pokračoval dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závodním adrenalinu prostě člověk přemýšlí jinak. Jedině tak si asi totiž lze vysvětlit počínání kanadského cyklokrosaře Michaela van den Hama. Ten se v závodě elitní kategorie na mistrovství světa v Nizozemsku přimotal do pádu v prvním kole, po kterém by většina jezdců bez výčitek svědomí odstoupila.

Foto: Profimedia.cz

Michael Van Den Ham na archivním snímku

Článek

Na trati klečel s ošklivě vykloubeným prsteníčkem. „Víc nechutné to být nemohlo, přesně 45 stupňů směrem k malíčku," popisoval na svém Instagramu.

S brzkým koncem se ale nehodlal smířit a po pár sekundách se rozhodl k neortodoxnímu řešení. Jedním škubnutím si prst nahodil zpátky do kloubu, nasedl na kolo a pokračoval v závodě. „Pořád nechápu, co jsem si myslel, ale zafungovalo to, tak co," usmál se 30letý Kanaďan.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Michael van den Ham (@mvdhcx)

Na šampionátu nakonec neoslnil svým výsledkem, dojel na 33. místě s velkou ztrátou na vedoucí duo Mathieu van der Poel a Wout van Aert, přesto se stal hrdinou. Jeho rychlé „operace", která neunikla ani televizním kamerám, si fanoušci všimli.

„Závod se vlastně vyvíjel dobře vyjma téhle... nepříjemnosti. Tohle už na vždy zůstane závodem, ve kterém jsem si vykloubil prst a sám si ho nahodil," uvedl van den Ham. I když už nemohl zabojovat o přední příčky, kuráž mu rozhodně nechyběla.¨

Reklama

Související témata: