Hlavní obsah

Pantani se cítil být obětí spiknutí

RIMINI (Itálie)

Zcela opuštěný a nepochopený se před svou smrtí cítil italský cyklista Marco Pantani, jenž byl v sobotu večer nalezen mrtev v hotelovém pokoji v italském Rimini. Vyplynulo to ze zápisků nalezených u jeho těla, které však podle vyšetřovatele nemohou být považovány za dopis na rozloučenou. Pantani v nich mimojiné píše o spiknutí vůči své osobě.

Článek
Fotogalerie

"Nikdo není schopen mi porozumět, ani moje rodina. Jsem úplně sám," citoval Pantaniho poznámky italský deník Corriere della Sera. Podle něj si zesnulý italský cyklista minimálně na třech lístcích papíru stěžoval na spiknutí, kvůli němuž se stal obětí dopingové aféry. "Chtěli potrestat jenom mě," vybral z nich deník La Repubblica.

Podle sportovního listu Gazzetta dello Sport však Pantani neztrácel naději. "Chci se očistit a znovu se vrátit do sedla," psal čtyřiatřicetiletý bývalý vítěz uznávaných podniků Tour de France i Giro d'Italia ve stejném roce (1998). Zda si vzal život dobrovolně, nebo šlo o přirozenou smrt, by měla objasnit dnešní pitva. První výsledky jsou očekávány večer.

Věhlasný vrchař trpěl od problémů s dopingem silnými depresemi a od loňského léta se léčil na speciální klinice. V posledních dnech nebyl v kontaktu s rodinou ani s přáteli, stáhl se do ústraní hotelu Le Rose v Rimini a z pokoje vycházel jen zřídka.

Právě hotelový personál v sobotu večer našel jeho mrtvé tělo, vedle něhož ležely krabičky od uklidňujících léků. Proto se záhy objevily spekulace o možné sebevraždě, které však prokurátor Paolo Gengarelli rázně smetl ze stolu a odkázal na výsledky pitvy.

Reklama

Související témata: