Hlavní obsah

Paulissen kraloval na Pražských schodech

PRAHA

Belgický cyklista Roel Paulissen vyhrál jubilejní 15. ročník exhibičního závodu na horských kolech Pražské schody. Druhé místo obsadil český olympionik Jaroslav Kulhavý a pro bronzovou medaili si za hustého deště dojel Jan Škarnitzl.

Článek

Celý závod hodně ovlivnily rozmary počasí. Už před startem se začaly stahovat mračna a zhruba po půlhodině závodu začalo pršet. Slabý deštík se znenadání změnil v obrovský liják, který donutil pořadatele ke zkrácení závodu. Ten se měl původně jet na jednu hodinu a jedno kolo, ale nakonec z toho byl přibližně pětačtyřicetiminutový podnik.

V době, kdy pořadatelé oznámili jezdcům, že vjíždějí do posledního kola, jezdila na čele pětičlenná skupina jezdců, která také svedla souboj o vítězství. Nejvíce sil měl v závěru Belgičan Roel Paulissen, který dokázal odrazit atak dvojice Kulhavý – Škarnitzl. Vítěz posledních dvou ročníků Švéd Fredrik Kessiakoff skončil až na osmém místě.

Nad počasím se v cíli pozastavil i druhý v pořadí. "Takový závod jsem ještě nezažil. Při startu sluníčko a vedro, v závěru liják, který znemožňoval prakticky závodit,“ řekl krátce po dojezdu Kulhavý a doplnil: „Jsem rád, že jsem nespadl, jsem rád za druhé místo.“

Pražské schody:
1. Paulissen (Belg.) 46:27, 2. Kulhavý (Michelin Specialized), 3. Škarnitzl (dimp Giant) oba -1, 4. Vokrouhlík (Factor Bike team) -2, 5. Ježek (Spinning MB) -10, 6. Craig (USA) -20.

Reklama