Hlavní obsah

Pidcock plánuje příští rok Tour a pak hned olympijskou obhajobu na horském kole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský cyklistický univerzál Tom Pidcock chce příští rok uspět na Tour de France a poté obhajovat na olympijských hrách v Paříži zlatou medaili v cross country horských kol. Oba závody od sebe přitom dělí jen osm dní. Úřadující mistr světa na horských kolech, který má ve sbírce i světový titul v cyklokrosu z loňska, se svěřil se svými plány v podcastu Red Bullu.

Britský cyklista Tom Pidcock

Článek

„Příští rok chci obhajovat vítězství na olympiádě, ale musím to také vybalancovat s týmem. Potřebují mě a chtějí mě na Tour, takže tam budu muset být v nejlepší formě. A za osm dní se pojede na olympiádě,“ řekl čtyřiadvacetiletý člen elitní britské stáje Ineos Grenadiers.

„Snad nebudu po Tour moc odrovnaný, abych byl za těch osm dní schopen jet. Bude to na hraně, bude to těžké, ale chci to zkusit,“ uvedl Pidcock.

Letos skončil na Tour celkově třináctý, o tři místa lépe než v loňském roce. Na rozdíl od své premiéry však tentokrát nevyhrál žádnou etapu. Loni ovládl slavný dojezd do Alpe d'Huez ve 12. etapě.

„Na Tour jsem měl těch cílů moc. Celkové pořadí i vítězství v etapě, takže to dopadlo tak, že nemám nic. Hodně jsem se poučil, ale žádná velká radost to nebyla, protože jsem měl pocit, že jsem moc neukázal, co ve mně je,“ řekl Pidckock, jehož týmový kolega Španěl Carlos Rodríguez skončil celkově pátý.

„Jednou se chci samozřejmě pokusit Tour vyhrát, ale myslím, že to pro mě bude dost fuška, protože to obnáší hodně trpělivosti. Já jsem trochu netrpělivý. Když máme volnější den, tak se hned nudím. Když se jede rovinatá etapa, chci závodit. Ve skutečnosti potřebujete být trpěliví a brát to jako požehnání. Na tom musím zapracovat. Příští rok to ještě na vítězství nebude,“ uvedl Pidcock, který se letos na silnici blýskl vítězstvím v březnové klasice Strade Bianche.

Reklama

Související témata: