Hlavní obsah

Pidcock vyhrál Brabantský šíp před favorizovaným Van Aertem

Overijse

Britský cyklista Tom Pidcock vybojoval v belgické klasice Brabantský šíp premiérové vítězství mezi profesionály. Jednadvacetiletý univerzál ve finiši překvapil domácího favorita Wouta van Aerta, třetí skončil Ital Matteo Trentin. Vítěz závodu z roku 2016 Petr Vakoč do cíle nedojel.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Belgičan Wout van Aert (druhý zleva) při závodě Kolem Flander. Ilustrační foto.

Článek

"I mě samotného překvapilo, že jsem Wouta porazil ve spurtu. Měl jsem štěstí, že začal sprintovat docela brzo. Udržel jsem se mu za kolem a pak ho předjel. Byl to ideální scénář," řekl Pidcock, jenž se stejně jako jeho belgický rival věnuje cyklokrosu. Na posledním šampionátu dojel čtvrtý, Van Aert je v této disciplíně trojnásobným mistrem světa.

Pidcock, jenž na silnici profesionálně závodí od loňského února, se už v této sezoně blýskl třetím místem v závodě Kuurne-Brusel-Kuurne, na italské jarní klasice Strade Bianche dojel pátý.

Trojice medailistů zaútočila zhruba 37 kilometrů před cílem ve stoupání na kostkách a až do cíle si udržela mírný náskok. Krátce před jejich nástupem peloton zbrzdil hromadný pád, v němž skončily naděje řady cyklistů včetně Australana Michaela Matthewse či Francouze Floriana Sénéchala.

Jednorázový cyklistický závod v Belgii Brabantský šíp (201,7 km):
1. Pidcock (Brit.) 4:36:27
2. Van Aert (Belg.) stejný čas
3. Trentin (It.) -2
4. Schelling (Niz.)
5. Skujinš (Lot.)
6. Stannard (Austr.) všichni -7
...
Vakoč (ČR) nedokončil

Reklama