Hlavní obsah

Pokus o sabotáž? Bláznivá divačka hodila čepici pod kola lídra. Asi frustrace, míní šampion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězí s takovým přehledem, až kvůli tomu zřejmě leze některým cyklistickým fanouškům na nervy. Co si však vůči mistru světa Mathieu van der Poelovi dovolila jedna z divaček, to zdaleka překračuje hranice lidského chápání. Dospělá žena při nedělní slavné klasice Paříž-Roubaix nizozemskému lídrovi závodu hodila v téměř 50kilometrové rychlosti pod kolo čepici. Kšiltovka se naštěstí v bicyklu nezasekla a nezpůsobila žádný karambol.

Paříž-Roubaix ovládl znovu Van der PoelVideo: sntv

 
Článek

Nepochopitelný akt postřehly televizní kamery. A fanoušci hned začali spekulovat, že divačka se snažila sabotovat suverénní sólo jízdu 29letého závodníka, který 42 kilometrů před cílem držel už téměř dvouminutový náskok.

Van der Poel si nakonec bez potíží dojel pro obhajobu prvenství na legendárním Pekle severu. Belgický deník HLN však upozornil, že vedle hozené čepice byl úřadující mistr světa rovněž několikrát polit pivem. Samotný cyklista však na sobě nedal znát žádné emoce. „Myslím, že tito lidé zažívají určitou frustraci. Nechci se tím víc zaobírat,“ řekl jen.

Problémovým chováním fanoušků se už však bude ve spolupráci s policií zabývat Asociace profesionálních cyklistů, což potvrdil na sociální síti X její předseda Adam Hansen.

Policie už šetří také události z minulé neděle. Před týdnem se na klasice Kolem Flander rovněž radoval Van der Poel, ovšem také minimálně dvakrát schytal nechtěnou pivní sprchu. Pravděpodobně od domácích belgických fanoušků, kteří dominantní hvězdu ze sousední země zrovna v lásce nemají.

„Rozhodně to bereme vážně,“ řekl belgickému serveru Nieuwsblad policejní šéf Joost Duhamel. „Když házíte pivo, můžete si myslet, že není lehké vás najít v tak početném davu. Ale máme několik svědků, kteří to viděli a kterým se tohle chování nelíbí. Máme videa a hledáme další obrázky pachatelů,“ řekl Duhamel k událostem ve Flandrech.

Už v prosinci na cyklokrosových závodech doma v nizozemském Hulstu Van der Poel za jízdy plivl na jednoho z diváků. Podle očitých svědků na něj totiž skupinka belgických fanoušků lila pivo i moč a celý závod na něj bučela.

Reklama