Hlavní obsah

Porážel největší hvězdy světa, teď závodil s amatéry. Vypadá jako v nejlepší formě, ocenil Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalí profesionálové si to na trati rozdají s hobíky. A to všechno tak, aby to navozovalo atmosféru slavné „Staré dámy" Tour de France. I proto je o cyklistický závod L'Etape obrovský zájem. Tři vypsané trasy lákají tisíce závodníků, další nadšeně fandí kolem trati. Tentokrát se na startu kromě jiných objevil i legendární Ján Svorada, který během aktivní kariéry posbíral pěkných pár etapových vavřínů na nejslavnějších závodech světa. I teď v 54 letech zatápěl soupeřům. „Vzal to hodně sportovně, pořád to v něm je," míní Jiří Ježek, šestinásobný paralympijský vítěz.

Legendární cyklista Ján Svorada se ukázal na třetím ročníku L'Etape.Video: Sport.cz

 
Článek

Pro fanoušky cyklistiky na amatérské úrovni je akce L'Etape svátkem. Nejen že si mohou udělat se sportovními hvězdami společnou fotku a prohodit pár slov, ale v praxi mohou vidět, jak cyklistika vypadá v podání profíků. „Je hezké, že se celou dobu nejde na krev a ve skupině vám třeba někdo řekne, jak vám fandil. Závodníci z toho mají radost," pochvaluje si Ježek dění na třetím ročníku L'Etape.

Třeba rychlobruslařská legenda Martina Sáblíková dokázala tentokrát vypnout ze závodního módu a užívala si akci pěkně po boku hobíků. „Potkat mohli i Jančího Svoradu, který byl jedním z nejlepších sprinterů své generace na Tour a Giru . Byl obrovskou hvězdou, co vyhrávala po celém světě a teď tu mají cyklisté šanci se s ním projet," vykládá nadšeně Ježek.

Hostem studia L´ETAPE byl Jiří Ježek, šestinásobný paralympijský vítězVideo: Sport.cz

I když, kdo chtěl držet se Svoradou krok, musel pořádně šlápnout do pedálů. „Vzal to hodně sportovně, protože to v něm pořád je. Když ho vidíte vypadá stejně jako v nejlepší formě," smeká Ježek, jenž se sám postavil na start závodu. „Jančí se pohyboval na hranici desítky a skončil v TOP 10 na té střední trase. Chtěl si to užít v závodním rytmu, i to je pro hobíky obrovská zkušenost," konstatuje Ježek ve studiu Sport.cz.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.