Hlavní obsah

Rasmussena a Kohla vyšetřují kvůli porušení dopingového zákona

VÍDEŇ

Rakouské úřady prošetřují v souvislosti s možným porušením antidopingového zákona také cyklisty Bernharda Kohla a Michaela Rasmussena. Informoval o tom list Kurier, který už v neděli uvedl, že vyšetřovatelé podezírají z napomáhání k dopingu běžce na lyžích Christiana Hoffmanna.

Článek

Rakouský cyklista Kohl a Dán Rasmussen, kteří jsou v současné době v trestu za porušení dopingových pravidel, jsou stejně jako Hoffmann podezřelí z toho, že vlastnili odstředivku na krev. Tu objevila policie v domě jejich manažera Stefana Matschinera a například Kohl už před několika týdny přiznal, že na pořízení přístroje přispěl částkou 20 000 eur.

Pokud se prokáže, že sportovci neměli odstředivku jen k vlastnímu užitku a poskytovali ji za úplatu dalším lidem, hrozí jim podle rakouského antidopingového zákona trestní postih.

Rasmussenovi v červenci skončí dvouletý trest, datovaný od jeho vyloučení krátce před koncem Tour de France 2007 za porušení dopingových pravidel. Kohl byl na tomtéž závodě pozitivně testován loni na látku CERA, novou generaci krevního dopingu EPO.

Hoffmann neměl nikdy pozitivní dopingový test, letos v březnu měl ale nezvyklé hodnoty krevních testů a mezinárodní federace FIS mu nařídila dvoutýdenní zákaz startů ze zdravotních důvodů.

Reklama

Související témata: