Hlavní obsah

Řež favoritů hned úvod! Těsně navrch měl v Katalánsku Roglič

Aktualizováno

Největší favorité závodu Kolem Katalánska se utkali hned ve spurtu první etapy a slovinský cyklista Primož Roglič v něm porazil mistra světa Remca Evenepoela z Belgie. Pro oba je sedmidenní závod kategorie WorldTour přípravou na květnové Giro d'Italia.

Foto: Profimedia.cz

Primož Roglič (vlevo) a Belgičan Remco Evenepoel v cíli první etapy závodu Kolem Katalánska. Slovinec byl na pásce o chlup dřív.

Článek

Roglič po 164,4 km ve městě Sant Feliu de Guíxols těsně předčil Evenepoela ve spurtu mírně do kopce a díky desetisekundové bonifikaci má Evenepoela náskok čtyři vteřiny. Trojnásobný vítěz Vuelty tak potvrdil výbornou jarní formu, kterou ukázal už při nedávném triumfu na etapovém závodu Tirreno-Adriatico.

Závěr etapy ovlivnil hromadný pád ve vysoké rychlosti zhruba pět kilometrů před cílem. Krvavé zranění při něm utrpěl například Ital Dario Cataldo, na zemi skončil i lídr SAE Teamu Emirates Adam Yates z Británie. Jan Hirt, Evenepoelův kolega z týmu Soudal-Quick Step, přijel do cíle na 106. pozici s odstupem 47 sekund.

Úterní horská etapa skončí v lyžařském středisku Vallter ve výšce 2135 m.

Reklama