Hlavní obsah

Roglič vyhrál na závodu Kolem Baskicka časovku a má první triumf v novém týmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Slovinský cyklista Primož Roglič vyhrál na úvod závodu Kolem Baskicka časovku na 10 km v Irunu a připsal si první vítězství v týmu Bora-hansgrohe, do něhož přestoupil před sezonou. Vítěz závodu z let 2018 a 2021 byl v jízdě proti času nejrychlejší navzdory tomu, že těsně před cílem špatně odbočil a musel se vracet.

Foto: Profimedia.cz

Slovinský cyklista Primož Roglič

Článek

Čtyřiatřicetiletý Roglič vyhrál o sedm sekund před Australanem Jayem Vinem, třetí byl s odstupem 10 sekund Dán Mattias Skjelmose. Mistr světa v časovce Remco Evenepoel z Belgie měl pád v pravotočivé zatáčce a se ztrátou 11 sekund byl čtvrtý, páté místo s mankem 15 sekund obsadil dvojnásobný vítěz Tour de France a úřadující šampion z Baskicka Jonas Vingegaard z Dánska.

„Jsem moc šťastný. Málem jsem netrefil do cíle, ale naštěstí to nic nezměnilo na výsledku. Hodně jsem si to dnes užil,“ uvedl Roglič, pro něhož skončil první start v sezoně v březnu na Paříž-Nice zklamáním z desátého místa.

Jediný český cyklista v závodě Karel Vacek ze španělského týmu Burgos-HR obsadil 144. pozici s odstupem 1:36 na Rogliče.

Na startu chyběl Brit Tom Pidcock, jenž měl během tréninku na trati časovky pád. Olympijský vítěz v jízdě na horských kolech zamířil do nemocnice na vyšetření, po němž jeho tým Ineos Grenadiers informoval, že cyklista neutrpěl žádné zlomeniny ani jiné vážné zranění.

Závod skončí v sobotu nejtěžší etapou se startem a cílem v Eibaru, v níž na cyklisty čekají tři vrchařské prémie první kategorie.

Cyklistický závod Kolem Baskicka (WorldTour) - 1. etapa (časovka na 10 km):
1. Roglič (Slovin./Bora-hansgrohe) 12:34
2. Vine (Austr./UAE Team Emirates) -7
3. Skjelmose (Dán./Lidl-Trek) -10
4. Evenepoel (Belg./Soudal Quick-Step) -11
5. Vingegaard (Dán./Visma-Lease a Bike) -15
6. Vauquelin (Fr./Arkéa-B&B Hotels) -16
...144. K. VACEK (ČR/Burgos-BH) -1:36.

Reklama

Související témata: