Hlavní obsah

Šimůnek si místo písku představuje sníh a těší se na hučící úl

KOKSIJDE

Na písku Radomír Šimůnek zrovna moc rád nezávodí, ale v nedělním odpoledni se na mistrovství světa v Koksijde chce rvát o co nejlepší výsledek. „Psal mi pan Kohout, což je někdejší trenér mého táty z Uničova. Radil mi, ať si představuju, že to není písek, ale hluboký sníh. Snažím se, ale jde to těžko,“ říká s úsměvem jezdec týmu BKCP-Powerplus.

Foto: Fotobanka Profimedia

Cyklokrosař Radomír Šimůnek.

Článek

Vadí vám zdejší písečné duny opravdu hodně?

Písek je věc, která bolí. Je to hodně specifické a uspět na téhle trati stojí spoustu sil. Hlavně to chce jet s chladnou hlavou a nepřemýšlet, jestli je tam písek nebo bláto. Bude to stejné pro všechny.

Na co si troufáte?

Necítím se špatně a na závod se fakt těším. Forma jde nahoru. Dobře se mi jelo už na posledním svěťáku v Hoogerheide. Kdybych neudělal školáckou chybu, mohl jsem být do pětky. Tady bych byl s top 5 strašně spokojen. Asi i s první desítkou. Ale hlavně chci projet cílem s pocitem, že jsem na trati nechal všechno.

Váš otec v roce 1990 závod v Koksijde vyhrál...

Tak doufám, že se ve mně ta krev právě tady probudí a něco předvedu. Ale nemůžete srovnávat Šimůnka mladšího a staršího.

Myslíte si, že závod může poznamenat taktika? Pojedou Belgičané jako jeden tým?

Těžko. Ve hře je strašně moc a titul chce urvat každý. Zvlášť tady v Koksijde. Je to Mekka cyklokrosu. Proto každý pojede na sebe.

Proč je zrovna Koksijde Mekkou cyklokrosu?

Tady v té oblasti Západních Flander je cyklokros úplně nejvíc. Chodí na něj hrozně lidí. Taky kvůli těm písečným dunám. Při závodě to tu bude hučet jako v úlu... Vždyť už tady ani v neděli nebudou prodávat lístky, aby se sem ty lidi vešli. Přijde prý až padesát tisíc fanoušků. Jen můj tým kupoval pro svoje partnery lístky za 19 000 eur...

Věříte, že vás budou Belgičané povzbuzovat? Bydlíte tady už nějaký rok, jezdíte za belgickou stáj...

Když budu jezdit někde vzadu s Japoncem, tak mě určitě budou povzbuzovat ze soucitu (smích). Ale kdybych jel první, tak asi budou bučet. Klidně bych to bučení za titul vyměnil...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články