Hlavní obsah

Tele, řekl Lampaert o nepozorném divákovi. Nakonec se omluvil

Z krkolomného pádu po střetu s divákem v závěru závodu Paříž-Roubaix vyvázl belgický cyklista Yves Lampaert bez zranění, ale v cíli neskrýval rozhořčení a zklamání, že nemohl využít šanci na stupně vítězů. Tleskajícího fanouška stojícího u trati, o kterého zavadil, označil v rozhovoru s novináři za tele. Později se za to na sociální síti omluvil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Yves Lampaert skončil po kontaktu s divákem v kotrmelcíchVideo: sntv

 
Článek

"Asi jsem o něm takhle neměl mluvit. Ale stál v trati. Mělo by to být poučení pro každého, že musí udělat krok dozadu, když vidí přijíždět závodníky. Fanoušky mám pořád rád, dnes byli úžasní," uvedl Lampaert.

Na zemi skončil sedm kilometrů před cílem, když se Slovincem Matejem Mohoričem stíhali vedoucího Nizozemce Dylana van Baarleho, který dotáhl svůj únik až k vítězství. Lampaert nakonec přijel do cíle na desátém místě s tříminutovým odstupem.

"Přijít takhle o pódium je zničující. Měl jsem ho na dosah," láteřil jezdec stáje Quick-Step Alpha Vinyl. Před devíti lety připravila kolize s divákem o šanci na úspěch v Roubaix i jeho týmového kolegu Zdeňka Štybara. A servítky si nebral ani týmový šéf Patrick Lefevere. „Za mých časů bych se sebral ze země, vzal kolo a šel ho tomu fanouškovi omlátit o hlavu," hartusil bývalý profesionální jezdec.

Lampaert přiznal, že doufal v zisk třetího místo za Van Baarlemem a Mohoričem, protože na lepší výsledek už se necítil. "Měl jsem toho dost. Říkal jsem to i Mohoričovi. Se stupni vítězů bych byl nadmíru spokojený," uvedl. Pódium nakonec uteklo i Mohoričovi, kterého dojeli další závodníci a letošní vítěz jiného monumentu Milán-San Remo skončil pátý.

Útěchou pro Lampaerta nebylo ani to, že se mu nic nestalo. "Kdybych tu byl bez jedné nohy, bylo by to jedno. Přijel jsem pro umístění na pódiu a nemám nic. Klasikářská sezona Quick-Stepu zatím moc nevychází. Pro mě teď skončila," prohlásil.

Reklama

Související témata: