Hlavní obsah

Hostování Pardubic bylo trefou do černého, MOL eCup ovládl RIIJK

Praha
Aktualizováno

Superfinále v pražském hotelu Don Giovanni v neděli nabídlo kvalitní porci fotbalového esportu. A virtuální obdoba Českého poháru už zná svého šampiona. Vítězem historicky prvního MOL eCupu ve hře FIFA20 se stal Štěpán „RIIJK“ Sobocki v dresu Pardubic, který ve finále zdolal poměrem 2:1 na zápasy reprezentanta plzeňské Viktorie T9Lakyho.

Foto: Sport.cz

RIIJK v dresu Pardubic přebírá ceny pro vítěze MOL eCupu, ve finále soutěže porazil T9Lakyho.

Článek

Nedělní esportové odpoledne nabídlo vyvrcholení MOL eCupu, virtuální obdoby Českého fotbalového poháru. Kvalifikant a reprezentant FC Nových Hodějovic Krtek88 v úvodním duelu superfinále nestačil na RIIJKA, který si vítězstvím zajistil postup do boje o pohár. RIIJK netradičně hájil barvy týmu FC Pardubice, ve kterém hostoval z esportové organizace Entropiq.

Ani v druhém duelu se žádné překvapení nekonalo. Velký favorit na vítězství i celkový zisk trofeje z Viktorie Plzeň T9Laky si poradil s plejerem M4tk0, který hájil barvy Bohemians 1905.

Finálový souboj mezi RIIJKem a T9Lakym sliboval napínavou podívanou. Utkali se v něm totiž hráči z absolutní české FIFA20 špičky. Fanoušci esportu si nakonec přišli na své. RIIJK svého soupeře zdolal 2:1 na zápasy, o výsledku posledního souboje navíc musely rozhodnout až penalty.

Historicky prvním šampionem MOL eCupu se tak stal hráč stáje Entropiq RIIJK. Kromě poháru pro šampiona si odnesl také finanční odměnu ve výši 40 000 Kč, dále 55" TCL televizi, PlayStation 4 Pro, zapůjčení vozu Hyundai Kona electric, obrandovaný PS4 ovladač a palivovou kartu na 5000 Kč od společnosti MOL.

Reklama

Související témata: