Hlavní obsah

Jaké týmy se utkají o prestižní český turnaj Prague Champs v LoL?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

79 registrovaných týmů, 157 zápasů, 4 vítězové. Tak vypadala otevřená kvalifikace na LoL turnaj Prague Champs. Víkendové klání ukázalo, které týmy se na začátku června utkají s pozvanými profesionály o účast na největší League of Legends akci v Česku a na Slovensku. Jsou to NDGU, eSuba Academy, Brute a Inaequalis.

Foto: entropiq.gg

Sestava týmu Entropiq v League of Legends ve složení z leva Robocop, Rames, Denyk, Eren, Khantos.

Článek

Napínavé souboje zabraly sobotu i neděli a nepřipouštěly moc prostoru pro chyby. Turnajový pavouk zápasů BO1 s double eliminací pustil dál jen týmy, které stabilně podávaly špičkové výkony. Zasloužené prvenství získal tým NDGU, který bez jediného předchozího zaváhání porazil ve velkém finále tým eSuba Academy.

Čtyři nejlepší týmy z otevřené kvalifikace teď čeká další velká výzva: plnohodnotné souboje s esportovou špičkou. Vzájemné duely s profesionálními týmy Dynamo Eclot, Entropiq, eSuba a Sinners jsou naplánované na víkendy 4.–5. června a 11.–12. června. Všechny zápasy uzavřené kvalifikace bude na svém Twitchi streamovat Petr „Xnapy" Jirák.

„Online kvalifikace je vždy těžké hodnotit z hlediska herního projevu, jelikož nemáme moc dobrou schopnost monitorovat a kontrolovat hráče v průběhu. Můžeme ale s klidem říct, že vítězný tým NDGU je v pozici favorita na postup a je dost možné, že je uvidíme právě na Prague Champs. Z hlediska účasti se jsme měli v kvalifikaci asi 80 týmů, což je asi 400 hráčů připravených se porvat o svoje místo v záři reflektorů, a to si myslím, že je super," zhodnotil výkony soutěžících streamer a komentátor LoL Petr „Xnapy" Jirák.

Čtyři absolutně nejlepší týmy se zúčastní hlavního víkendového turnaje Prague Champs v pražském O2 universu. Největší event svého druhu v Česku a na Slovensku slibuje atmosféru světové League of Legends akce včetně obří 22metrové stage s pohyblivými LED velkoplošnými obrazovkami.

Známé tak jsou také konkrétní dvojice, které se spolu utkají v uzavřené kvalifikaci o prvních červnových víkendech.

Výsledky otevřené kvalifikace Prague Champs (TOP4)
1.NDGU
2.eSuba Academy
3.Brute
4.Inaequalis
Kompletní výsledky najdete zde.
Další program kvalifikace Prague Champs
První víkend uzavřné kvalifikace 4.–5. června
Inaequalis vs Entropiq
NDGU vs Sinners
Druhý víkend uzavřené kvalifikace 11.–12. června
eSuba Academy vs eSuba
Brute vs Dynamo Eclot

Reklama