Hlavní obsah

Kvůli videohrám skončil s kariérou policisty. Nelituju toho, říká streamer Beneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stal se prvním českým profesionálním hráčem střílečky PlayerUnknown’s Battlegrounds. Do světa esportu ale nakoukl až ve svých 25 letech a jeho kariéra profi hráče tak neměla dlouhého trvání. Dnes se Martin „spajKK“ Beneš soustředí na různorodou tvorbu herního obsahu. Nejen o tom mluvil v pořadu Fragger na serveru Novinky.

Nový pořad o esportu FRAGGER vychází každý čtvrtek na serveru Novinky.czVideo: Novinky

 
Článek

V roce 2017 Beneš obdržel lákavou nabídku. Mohl se stát profesionálním hráčem v barvách známého týmu Dignitas. Předcházelo tomu ale složité rozhodování. Aby se mohl naplno vrhnout do světa esportu, musel tehdy skončit s kariérou policisty.

Své volby ale Beneš nelituje. „Na definitivní rozhodnutí jsem měl zhruba týden, protože věděli, že to pro mě není úplně jednoduché,“ říká hráč a streamer známý pod přezdívkou spajKK.

Benešovi se v barvách severoamerické organizace dařilo, hned na úvod angažmá vydělal tolik, že se hraní mohl věnovat naplno. „U policie bych se nikdy nedostal na takové výdělky jako v esportu,“ říká spajKK.

Nyní už ho profesionální hraní střílečky žánru Battle Royale neživí, úspěšně se věnuje tvorbě videoherního obsahu. „Měl jsem rychlej nástup i rychlej sešup. Když je vám 27, vidíte, že na ty mladé kluky už nestačíte. Jsou rychlejší, lepší. Když jste mladí, nemusíte řešit nájem, nemáte přítelkyni, věnujete se jen hraní,“ přiznává Beneš, že jeho kariéra esportového hráče nabrala rychlý konec.

Nyní se naplno věnuje tvorbě videoherního obsahu. „I po šesti letech je to pro mě pořád zábava i koníček. Streamuju přes 200 hodin měsíčně, v průměru skoro osm hodin denně. Jsem workoholik,“ říká Beneš.

Nadprůměrně umí hrát celou řadu kompetitivních titulů, nadání ale nestačí. „Talent je jen dobrým nástrojem pro začátek, jinak je to všechno jen o věnování času a maximální snaze,“ upozorňuje.

Co dalšího zaznělo v pořadu Fragger, který vychází každý čtvrtek na serveru Novinky.cz? Celý díl si pusťte ZDE.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články