Hlavní obsah

V Česku se hraním virtuálního hokeje uživit nedá, říká český mistr Menšík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé esportové tituly nabízejí pohádkové odměny pro nejlepší hráče, u některých je profesionalizace aktérů menší. Druhá varianta platí u populárního NHL. Své o tom ví i host nejnovějšího dílu pořadu Fragger na serveru Novinky.cz Adam Menšík alias Dzouvi, hokejový mistr Česka i Slovenska.

Nový pořad o esportu FRAGGER vychází každý čtvrtek na serveru Novinky.czVideo: Novinky

 
Článek

Menšík v domácí soutěži hájí barvy Dynama Pardubice. Zahrál si ale i na mistrovství světa, na němž vybojoval bronz. „Ve čtvrtfinále jsme překvapili Kanadu, což nikdo nečekal,“ vzpomíná Menšík na turnaj World Hockey Challenge a pár let starou zkušenost.

Že by ale Dzouvi po vzoru šťastnějších kolegů z esportové branže nemusel chodit do práce a plně se soustředil jen na zdokonalování svého virtuálně-hokejového umění? Tak tomu k jeho smůle není. „Na NHL vydělávám jen formou přivýdělku za odměny v turnajích. Jinak dostávám podporu třeba v herních židlích nebo v pointech do hry,“ prozrazuje Dzouvi.

Po nejvyšším jednorázovém výdělku Menšík v paměti pátrat dlouho nemusí. „Ve slovenské lize jsem vyhrál 4000 eur plus 1000 eur jako nejlepší hráč sezony,“ hlásí.

Díky hraní se podívá i do zahraničí. Zahrál si například ve Finsku a Švédsku. Jeho vysněnou destinací je ale USA, kam by se rád kvalifikoval na prestižní světový turnaj. „Rozhodovat může i faktor náhody. Když ale na sobě budu pracovat, tak se tam můžu kvalifikovat,“ říká.

Co dalšího zaznělo v pořadu Fragger, který vychází každý čtvrtek na serveru Novinky.cz? Jak se Dzouvi těší na nový ročník NHL? Co říká na režim Ultimate Team, který od loňského ročníku poprvé propojil hokejisty i hokejistky. Celý díl i pusťte zde.

Reklama

Související témata: