Hlavní obsah

Velký zájem! Do esportové ligy v LoL se přihlásilo více než 100 českých středních škol

Praha

Středoškolská Esport liga ve hře League of Legends hlásí rekordní účast. Do nové soutěže, která vznikla pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR se přihlásilo 106 týmů. Oproti loňskému pilotnímu ročníku se nárůst účastníků téměř ztrojnásobil.

Foto: @Esport liga

Do Esport ligy středních škol v LoL se přihlásilo 106 středoškolských týmů.

Článek

Enormnímu zájmu o Esport ligu zřejmě pomohla pandemie koronaviru. Zatímco školy a sportoviště zejí prázdnotou, studentům středních ročníků zůstalo online prostředí jako jedno z mála míst, kam se můžou uchýlit za zábavou.

„Cílem je nabídnout jedinečnou možnost, jak netradičním a moderním způsobem upevnit vazby mezi spolužáky, rozvíjet jejich znalosti a schopnosti a vyniknout v celorepublikové soutěži," hlásí organizátoři.

Jak bude liga probíhat?

Každý týden se budou vysílat vždy dva vybrané zápasy za asistence profesionálních komentátorů, a to na streamovací platformě Twitch. Díky tomu mají vybraní studenti poprvé jedinečnou možnost zažít pocit pravého profesionálního hráče.

Liga začíná základní částí, ve které se školní týmy rozdělily do šestnácti skupin po šesti až sedmi týmech, které se mezi sebou utkají stylem každý s každým. Vždy pouze nejlepší dva celky z jednotlivých skupin postupují do vyřazovací části, ve které se 32 týmů utká v pavouku o titul a hodnotné ceny.

Reklama

Související témata: