Hlavní obsah

Extraligu florbalistek bude hrát v nadcházející sezoně jen 11 týmů

Jen s jedenácti týmy místo dosavadních dvanácti se bude hrát nový ročník extraligy florbalistek. Do extraligy se nepřihlásily Start98 a Jičín. Soutěž naopak rozšířilo jako nováček Znojmo, které si v ní zahraje poprvé. Informoval o tom web Českého florbalu.

Foto: Český florbal

Ilustrační foto

Článek

Extraliga se bude hrát jako dosud systémem každý s každým doma a venku, takže se odehraje 22 kol, ale každý tým bude mít na kontě jen 20 utkání. V každém kole bude mít jeden klub volno. V úvodním kole hraném 9. a 10. září to bude Tatran Střešovice. Start 98 se přihlásil do druhé nejvyšší soutěže a Jičín ještě o soutěž níže.

"Pochopitelně bylo naším hlavním záměrem, aby se nejvyšší ženská liga hrála v obvyklém počtu, ale vše má své pevně dané principy. Nastavili jsme systém, podle nějž chceme v soutěži stabilní a fungující organizace. Podmínky pro start v extralize jsou dané, viz Třinec," řekl prezident Českého florbalu Daniel Novák.

Třinec po úvodních pochybnostech po postupu účast v extralize přijal a stejně jako Znojmo v ní bude debutovat. "Uvědomujeme si, že je mnohdy přechod do nejvyšší soutěže pro oddíly těžký, a tak je pro nováčky nastavený systém, kdy v úvodní sezoně mohou dostat výjimku na některá licenční kritéria. Tak to bylo například s Třincem, se kterým spolupracujeme na nastavení akčního plánu," dodal Novák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.