Hlavní obsah

Finky? Myslí si, že nás přejedou vždy, říká česká kapitánka. Jenže tým má důkladný plán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senzace se nekonala, boj o medaile na mistrovství světa florbalistek má obvyklé obsazení. Další „jistotou“ ale zatím je, že finále bylo pro Češky zapovězenou metou. Sedm semifinálových porážek v řadě je série, kterou chce tým v čele s kapitánkou Eliškou Krupnovou utnout. Proti Finkám, v sobotu od 10:00 SEČ (živě na ČT sport).

Foto: Martin Flousek / www.ceskyflorbal.cz

Eliška Krupnová v povedeném čtvrtfinále MS proti Dánsku

Článek

Singapur (od našeho zpravodaje) – Jen Krupnová a brankářka Jana Christianová vědí, jaké to je vracet se ze světového šampionátu s medailí. Ale vzpomínky už jsou to trochu mlhavé, pocházejí z roku 2011…

„Teď už jde o všechno,“ vyprávěla zkušená útočnice po čtvrtfinálové výhře nad Dánskem z kategorie povinných. Do víkendových bojů si může přinést povzbuzení z premiérového hattricku na mistrovství světa, který vyšperkovala třemi asistencemi.

„V sobotu by mě hattrick těšil víc,“ vtipkovala. „Ale góly jsem potřebovala, abych měla lehkost i gólové sebevědomí na další den,“ připustila nejproduktivnější hráčka české historie.

Semifinálové bitvy už bude hostit National Indoor Stadium, kam se týmy přesunou z nedalekých hal v rámci OCBC arény. Uvítá je dvanáctitisícová kapacita a, jak pořadatelé i hráčky doufají, snad i o něco vyšší návštěvy než v dosavadním průběhu šampionátu.

Zatímco Finky, které absolvovaly čtvrtfinále ve čtvrtek, si už mohly povrch haly vyzkoušet, Češky ho okusí až při předzápasové rozcvičce. Ale informace, které se k týmu dostaly, Krupnovou vůbec nepotěšily.

Foto: Martin Flousek / www.ceskyflorbal.cz

Eliška Krupnová (napravo) slaví český gól ve čtvrtfinále

„Mám zprávy, že florbalový povrch je na betonu, z čehož nejsem nadšená, protože to bude tvrdé,“ přiznává. Riziko zranění je tak větší. „Nevím, jestli to pořadatelé s někým konzultovali, nebo je nenapadlo, že to není ideální, ale s tím už nic neuděláme a musíme se na to připravit,“ počítá, že absolvuje o něco delší rozcvičení.

Podstatnější než na čem bude proti komu nastoupí. V cestě stojí Finky a bilance na mistrovství světa je výmluvná. Dvanáct zápasů, dvanáct vítězství Suomi.

„Finky se spíš chystají na Švédky, nás si myslí, že přejedou vždy. S námi se moc nepočítá, ale věřím, že dokážeme překvapit,“ říká Krupnová. Není přitom těžké odhalit hlavní sílu seveřanek. Tou jsou už dlouhé roky Veera a Oona Kauppiovy, dvojčata, jejichž souhra má punc florbalové geniality. A vedle nich osmnáctiletá kometa Miisa Turonenová.

Dá se vůbec formace, která za čtyři zápasy na šampionátu nasázela už 14 gólů, eliminovat? „Dá. I když u nich to znamená, že dají gólů málo, třeba dva. A věřím, že ostatní lajny můžeme přehrát a být v plusu,“ doufá Krupnová.

Ostatně trenérský tým, do něhož patří i Finka Kati Eteläpääová, už plány na seveřanky spřádá skoro celý dvouletý cyklus. „Vím o třech variantách, ale nemůžu je odhalit,“ říká Krupnová. Jestli byly účinné, bude jasné před sobotním polednem v Česku.

Dokáží české florbalistky vyřadit v semifinále MS favorizované Finky?
Ano
56,6 %
Ne
43,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 877 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články