Hlavní obsah

Florbalistky prohrály na MS vysoko s Finskem a budou hrát o bronz

ST. GALLEN

České florbalistky v sobotním semifinále mistrovství světa v St. Gallenu favorizované Finky nepřekvapily a po porážce 0:6 budou hrát v neděli v poledne s domácím Švýcarskem o bronz. V repríze boje o bronz z minulého světového šampionátu v roce 2009 ve Švédsku poslala Seveřanky do finále proti Švédsku především Elina Kujalaová, která zaznamenala hattrick.

Foto: ČFbU

Smutek ve tvářích českých florbalistek po prohře s Finskem v semifinále MS.

Článek

Do branky českého týmu se oproti čtvrtfinále s Dánskem postavila místo Kubíčkové Christianová, která má zkušenosti z působení ve finské lize, a trenérky Karolína Šatalíková s Markétou Šteglovou pozměnily i složení všech formací.

Tým Suomi rychle získal dvoubrankový náskok. Po 129 vteřinách hry otevřela skóre po přečíslení Elina Kujalaová, která za necelé tři minuty po přihrávce svého dvojčete Karoliiny skórovala i podruhé, přestože nedostala na zakončení moc prostoru. Češky se těžko dostávaly do zakončení, zato Finky nadále hrozily a v 17. minutě se pokoušela dovršit hattrick Elina Kujalaová.

Florbalistka Dominika Šteglová v semifinále s Finskem na vlastní kůži pocítila pověstnou severskou tvrdost.foto: ČFbU

Češky měly největší šanci v 25. minutě, když utekla Kamila Bočanová, ale bekhendem na brankářku Mäkeläovou nevyzrála a následně nezamířila přesně ani její sestra Adéla. Přes českou snahu byla vyšší kvalita Finska patrná.

Po úniku Eliisy Alankové ještě zachránila situaci Christianová, Kauppilaová netrefila prázdnou branku, ale v polovině utkání dostala prostor ke střele z dálky Karoliina Kujalaová a Finky vedly 3:0. Češky snadno odevzdávaly soupeřkám balónky a 58 sekund před druhou pauzou po jedné ze ztrát zvýraznila rozdíl Luomaniemiová.

Česká brankářka Jana Christianová v semifinále MS proti Finsku.foto: ČFbU

Zatímco Češky se marně snažily alespoň o čestný střelecký úspěch, Finky si i v závěrečné části splnily normu dvou branek na třetinu. Ve vlastním oslabení v 51. minutě po přihrávce Ukkonenové završila hattrick Elina Kujalaová a výsledek upravila do konečné podoby Suomalainenová.

Finky tak vylepšily svou historickou bilanci proti českému týmu z 24 zápasů na 21 výher a tři remízy. Český tým, který postupem do semifinále vyrovnal historicky nejlepší umístění z minulého MS, čeká druhý pokus k dosažení historické medaile. Finky budou útočit na svůj třetí titul v neděli v 15:00 proti Švédkám.

Mistrovství světa florbalistek v St. Gallenu (Švýcarsko)
Semifinále
Česká republika - Finsko 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. E. Kujalaová (Karjalainenová), 6. E. Kujalaová (K. Kujalaová), 31. K. Kujalaová, 40. Luomaniemiová, 51. E. Kujalaová (Ukkonenová), 56. Suomalainenová (Timonenová). Rozhodčí: Brändle, Niedermann (oba Švýc.). Vyloučení: 0:1. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 2520.
Sestava ČR: Christianová - Cepek Žižková, Kotíková, Krupnová, Billá, od 21. navíc Macurová - Hyršlová, A. Bočanová, K. Bočanová - Jarolímová Jílková, Szotkowská - Urbánková, Koníčková, D. Šteglová - od 21. navíc Lacková, od 41. Vojáčková. Trenérky: Karolína Šatalíková a Markéta Šteglová.
Švýcarsko - Švédsko 2:11 (1:6, 1:2, 0:3)
Branky: 9. Nötzliová, 25. Gabathulerová - 8., 11., 20. a 29. Kristofferssonová, 5., 37. a 46. Eiremová, 4. a 56. Larssonová, 13. Wikströmová, 45. Widarová. Rozhodčí: Koskinen, Rannikko (oba Fin.). Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 2520.
O 5.-8. místo
Lotyšsko - Norsko 3:4 (2:1, 0:3, 1:0)
Branky: 3. Kunciteová, 3. Ercenaová, 51. Seinaová - 15. a 21. Hildremyrová, 23. Haugová, 35. Knudsenová.
Dánsko - Polsko 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Branky: 33. Di Nardová - 18. Piotrowská, 20. Kwiecinská, 45. Dutkiewiczová, 60. Jurkowská.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články