Hlavní obsah

Florbalistky Tigers SJM počtvrté za sebou ovládly extraligu

PRAHA

Florbalistky Tigers SJM vyhrály počtvrté za sebou extraligu. Bývalá Děkanka Praha, která vstoupila do této sezóny pod novým názvem, zdolala v sobotním třetím finálovém utkání FbŠ Bohemians 5:2 a sérii vyhrála jednoznačně 3:0. Dvěma góly včetně vítězného se na tom podílela Dominika Šteglová.

Foto: Tigers Praha

Hráčky Tigers úspěšně obhájily florbalový titul.

Článek

Stejně jako před týdnem se hrálo pražské derby v hale na Podvinném mlýně, ale dnes byl pořádajícím tým FbŠ Bohemians. V úvodu po šancích na obou stranách trefila domácí Jelínková tyč, na druhé straně Šteglová neproměnila únik. Ve 14. minutě dostala FbŠ Bohemians do vedení Křížová, která usměrnila za Váňovou přihrávku Szotkowské. V 17. minutě favorit vyrovnal díky Kořínkové.

Na přelomu první a druhé třetiny se hráčky Bohemians ubránily při vyloučení Vojáčkové a dokonce v oslabení zahrozila Křížová. Další možnost pak měla Vojáčková. Celkově měly převahu Tigers, ale gólmanku Kreissingeorvá nepřekonala Dudáčková. Pak Váňovou prověřila Adéla Bočanová a za Tigers promarnila velkou šanci Dudáčková, která nezamířila do odkryté branky.

V úvodu závěrečného dějství byly aktivní domácí hráčky, ale v 44. minutě po přečíslení dostala Tigers do vedení Jarolímová. Za čtyři minuty se prokličkovala Šteglová a získala už dvoubrankový náskok. Hned za 13 vteřin se navíc trefila i Šindelová.

V 50. minutě zkorigovala výsledek Szotkowská, ale Tigers už soupeřkám více nedovolily. Naopak ještě tři minuty před koncem se trefila znovu Šteglová a 27 sekund před koncem ještě neproměnila trestné střílení Košturiaková.

FbŠ Bohemians - Tigers SJM 2:5 (1:1, 0:0, 1:4)
Branky a nahrávky: 14. Křížová (Szotkowská), 50. Szotkowská (Vojáčková) - 17. Kořínková (Moťková), 44. Jarolímová (Svobodová), 48. Šteglová (Košturiaková), 48. Šindelová (Jarolímová), 57. Šteglová (Košturiaková). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 200. Konečný stav série: 0:3.
Konečné pořadí extraligy: 1. Tigers SJM, 2. FbŠ Bohemians, 3. 1. SC Vítkovice, 4. FBC Liberec, 5. FBC Ostrava, 6. Elite Praha, 7. JM Chodov, 8. FBS Olomouc, 9. Sokol Brno Židenice.

Reklama

Související témata: