Hlavní obsah

Gól pro dcerku! Pro Švédy nejsme póvl, tvrdí český střelec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned jak dal gól do německé sítě, charakteristickou otcovskou oslavou dal najevo, komu svoji trefu věnuje. „Je pro přítelkyni Gabču a malou Elišku. Jsou můj hnací motor, celá rodina,“ vzkazoval florbalista Josef Rýpar do švédského Linköpingu, kde působí a se svou rodinou žije, i do vesničky Hluzov na Přerovsku, odkud pochází.

Foto: Barbora Reichová/Český florbal

Josef Rýpar dal v zápase s Německem dva góly.

Článek

Winterthur (od našeho zpravodaje) – „Přítelkyně s dcerou chtěly dorazit, ale malé ještě není šest měsíců a nemá pas, tak by to bylo složitější,“ vysvětluje florbalový univerzál, jenž zvládá hru v obraně i útoku, a je zatím nejlepším českým střelcem na mistrovství světa.

I díky spolupráci se svým dvorním parťákem Adamem Delongem, který mu na všechny tři góly nahrál. „Známe se asi osm let. Když jsem přišel do Vítkovic, Adam zrovna začínal v mužích a po roce jsme spolu začali i bydlet, takže ta vazba je silná,“ popisuje.

Do Linköpingu z Vítkovic vyrazil před dvěma lety, florbalové tréninky musí kombinovat s prací v úklidu. „Každý den to vyjde na tři hodiny, pak můžu být doma s přítelkyní a naším děťátkem. A v Linköpingu se žije skvěle,“ pochvaluje si 29letý florbalista.

V nejlepší lize světa roste i jako hráč a vidí, jak stoupá kredit českého florbalu.

„Hlavně za poslední dva tři roky i díky tomu, že junioři vyhráli mistrovství světa. Četl jsem před šampionátem pár internetových magazínů, že počítají s Českem na přední příčky. Vědí, kdo jsme a neberou nás jako nějaký póvl, i když pohled na historickou bilanci je pro nás tristní,“ ví. V pondělí od 18:05 má se svými spoluhráči šanci statistiky upravit v český prospěch.

Reklama