Hlavní obsah

Hattrickem zahnal nezvyklou fóbii! Teď nám začíná turnaj, přiznal český kanonýr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtfinálová výhra 9:1. Na pohled jednoznačný výsledek, definitivně ale čeští florbalisté zlomili Lotyše až ve třetí třetině. Teď se můžou těšit na páteční semifinále v helsinské Hartwall Areně zřejmě proti domácím Finům (od 17.45, ČT sport), konečně v bouřlivé kulise.

Foto: Český florbal/Martin Flousek

Marek Beneš měl proti Lotyšům spoustu důvodů k úsměvu.

Článek

Helsinky (od našeho zpravodaje) – „Solidních šedesát minut bez větších výkyvů,“ zhodnotil zápas kouč Petri Kettunen. Lotyši přitom nejsou oblíbeným českým soupeřem, při posledním MS je dokonce zaskočili výhrou v Praze.

Teď jim ale Kettunenovi svěřenci připravili nejvyšší porážku v historii vzájemných soubojů, hattrickem k ní přispěl zatím nejlepší český střelec na turnaji Marek Beneš.

„Je to super. Teď nám vlastně začíná turnaj. Přijeli jsme sem hlavně pro semifinále a finále,“ realisticky zhodnotil Beneš, jenž se zatím trefil v každém zápase, v němž nastoupil. „Měl jsem štěstí, odráželo se to ke mně,“ bagatelizoval své středeční zásluhy.

Dva ze tří gólů dal do prázdné brány při zoufalé snaze Lotyšů o power play za rozhodnutého stavu. „Z prázdných bran mám trochu fóbii, bytostně nesnáším do nich střílet zblízka,“ přiznával Beneš, který další dva góly připravil pro parťáka z formace Filipa Langra.

Vedle střelců má značný podíl na výsledku i gólman Lukáš Bauer, který opakovaně zabránil lotyšským útočníkům v radosti. „Byl famózní, předvedl několik klíčových zákroků,“ smekal Beneš a vypíchl moment za stavu 3:1 na začátku druhé třetiny. Bauer zastavil přečíslení soupeře a protiútoku zasadil Langer Lotyšům zřejmě klíčovou ránu…

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

Reklama