Hlavní obsah

Česko - Dánsko 13:1Gólová smršť, tři hattricky a jubileum! České florbalistky jsou mezi nejlepší čtyřkou světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Medailovou misi dánský outsider nezarazil, české florbalistky jsou poosmé za sebou v semifinále mistrovství světa. V singapurské OCBC Aréně si svěřenkyně Lukáše Procházky hladce poradily se čtvrtfinálovým sokem 13:1, v sobotu je čeká soupeř o několik levelů silnější. Semifinále s Finskem sehrají v sobotu od 10.00 SEČ (živě na ČT 2).

Foto: Martin Flousek / www.ceskyflorbal.cz

Eliška Krupnová slaví branku do sítě Dánek.

Článek

Singapur (od našeho zpravodaje) ‑ Stejně jako před dvěma lety odstartovaly Češky pouť vyřazovací částí proti Dánsku, a zatímco předloni v Uppsale to byl urputný boj a výhra 7:5, v Singapuru se jednalo o naprosto pohodovou záležitost.

Ještě neuplynuly ani dvě minuty a kapitánka Eliška Krupnová po standardní situaci poslala Češky do vedení, na rozdíl od skupinových duelů s Polskem a Slovenskem tak nemusely skóre otáčet.

Dánská lavička nadšeně slavila každý úspěšný zákrok své brankářky, zatímco na druhé straně Lenka Remešová měla při své premiéře na turnaji minimum práce.

Foto: Martin Flousek / www.ceskyflorbal.cz

MS žen 2023 - Česko vs Dánsko - čtvrtfinále - Vendula Beránková (10), Ivana Šupáková (22), Eliška Krupnová (5)

Ještě do konce první třetiny Češky navýšily náskok na 6:0, po přestávce se příval branek na chvíli zastavil až na skandování skupinky fanoušků, která vyrazila do Singapuru, „My chceme gól“ zareagovala trefou Martina Řepková. Branka na 7:0 pro ni byla jubilejním stým bodem v reprezentačním dresu.

Oslavit své dnešní 17. narozeniny gólem mohl i benjamínek týmu Karolína Klubalová, ale trestné střílení efektním freestyle nájezdem nezakončila. Na diváky vzývanou desítku upravila ještě do přestávky skóre Anna Brucháčková, která poté stejně jako Řepková a Krupnová zkompletovala hattrick.

Hvězdou zápasu byla Krupnová, která se blýskla šesti body za tři góly a tři nahrávky. „Jsem ráda, že se mi povedlo dát nějaké góly a asistence, docela jsem to potřebovala po těch předchozích utkáních,“ přiznávala.

„Ale týmová výhra je nejdůležitější. Dánky asi nebyly nejtěžší soupeř a úplně nejtěžší zkouška, zítra to bude jiný kafe,“ tuší kapitánka.

Foto: Martin Flousek / www.ceskyflorbal.cz

Vendula Maroszová oslavuje svoji branku ve čtvrtfinálovém duelu s Dánskem

Brankářka Remešová lapila i trestné střílení Dánek, o možnost vychytat čisté konto přišla až v polovině poslední dvacetiminutovky.

Češky tak suverénně zvládly i historicky šestý zápas s Dánkami. Postupem si zároveň zajistily účast na Světových hrách za dva roky v čínském Čcheng-tu, kam se kvalifikuje pět nejlepších evropských týmů ze Singapuru. Ta klíčová fáze turnaje pro ně ale přichází o víkendu.

Mistrovství světa florbalistek v Singapuru:
Čtvrtfinále:
Česko - Dánsko 13:1 (6:0, 5:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Krupnová (Šupáková), 10. Suchá (Ratajová), 11. A. Brucháčková (Jiráková), 13. Krupnová (Šupáková), 18. Chudá, 20. Řepková (Krupnová), 28. Řepková (Krupnová), 33. Kubečková (Trojánková), 37. Maroszová (Krupnová), 39. A. Brucháčková z trestného střílení, 40. Řepková (Maroszová), 47. A. Brucháčková (Jiráková), 57. Krupnová (Řepková) - 50. Voldbyová. Rozhodčí: Crivelli, Rampoldi (oba Švýc.). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0.
Sestava Česka: Remešová - Šupáková, Beránková, Jiráková, Plášková, Mechlová, Štaňková, Lechnerová - Maroszová, Krupnová, Řepková - A. Brucháčková, Suchá, Ratajová - Trojánková, Kubečková, Chudá - Klubalová. Trenér: Lukáš Procházka.
Švýcarsko - Slovensko 8:4 (2:1, 5:1, 1:2)
Branky: 2. a 52. Spichigerová, 24. a 27. Gerigová, 15. Fitziová, 25. Wielandová, 29. Stettlerová, 32. Gredigová - 12. a 46. P. Hudáková, 54. Belicová, 57. Klapitová.
O 9. místo:
Japonsko - Německo 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.