Hlavní obsah

Nikdo nechce do vany! Mistrovství světa okořenila rarita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Faulující hráč zamíří na trestnou lavici, ve florbale ničím výjimečný jev. Jenže při světovém šampionátu v Curychu nepyká na klasické židličce. Místo toho zamíří… do vany!

Foto: Barbora Reichová/Český florbal

Nová SwissLife Arena v Curychu.

Článek

Curych (od našeho zpravodaje) – Důvod je ryze marketingový. Jedním ze sponzorů šampionátu je totiž výrobce koupelen, který ve spolupráci s organizátory přišel s celkem originálním způsobem, jak své výrobky zpropagovat.

Trestná lavice je tak ve tvaru vany s reklamním popisem. A tak zatímco po zápase hráči koupelí nepohrdnou, během utkání se „vaně“ snaží vyhnout. Českému týmu se to v souboji s Lotyšskem tolik nedařilo, netradiční trestnou lavici si vyzkoušeli kapitán Ondřej Němeček a Josef Rýpar, oba se z ní vraceli předčasně po gólech soupeře.

Foto: Michal Osoba

Norský florbalista Joachim Terjesen na trestné lavici.

„Je to zajímavé, ale už jsem to zažil na Euro Floorball Tour v St. Gallenu,“ připomíná Rýpar, že o úplně původní nápad nejde. „Je to trošku rarita, tak doufám, že tam v průběhu turnaje nebudu moc sedět,“ usmívá se.

Z nezvyklé trestné lavice mají hráči aspoň dobrý výhled na zbrusu novou SwissLife Arenu, která byla otevřena teprve v říjnu a je domovem hokejistů ZSC Curych i s českým gólmanem Šimonem Hrubcem. Ostatně i on s rodinou vyrazil na úvodní zápas českých florbalistů na šampionátu.

„Hala je krásná, není to překombinované, dobré osvětlení, nemám moc rád, když je tma. Mně se moc líbí,“ chválil i nejlepší český hráč úvodního duelu proti Lotyšsku Matěj Havlas.

Hala má kapacitu 12 000 diváků a pyšní se i největší multimediální kostkou v Evropě. „Je fakt obrovská, když se stáhne k zemi, sahá od modré a až k další modré čáře,“ přibližuje hokejový gólman Hrubec.

Teď však jeho tým „zapůjčil“ halu florbalistům na první nehokejovou akci v aréně. Provoz kostky nad ledem včetně grafik má na šampionátu na starosti česká firma Go4Gold, která vytvářela ve spolupráci s automobilkou Škoda i působivé animace při zápasech NHL v Praze.

Reklama

Související témata: