Hlavní obsah

Rekord nepadl, chybělo devět set diváků

PRAHA

Po vlažnější sobotě se pražská O2 Arena proměnila v neděli v Mekku florbalu. České reprezentanty přišlo na zápas o bronzové medaile se Švýcarskem podpořit přes třináct tisíc fanoušků, finálovému duelu, v němž finští florbalisté sesadili z trůnu šestinásobné mistry světa ze Švédska, z ochozů přihlíželo dokonce více než čtrnáct tisíc diváků.

Foto: Sport.cz

Fanoušci byli ozdobou světového šampionátu florbalistů.

Článek

Organizátoři šampionátu mohli být spokojení. Sice nevyšel jejich útok na absolutní rekord v návštěvnosti z roku 1996, kdy při historicky prvním finále MS mezi Švédskem a Finskem sedělo ve stockholmské hale Globen 15 106 diváků, číslo 14 208 ale nicméně vyčarovalo na tváři šéfa České florbalové unie zářivý úsměv. „Florbal dohromady přitáhl na tribuny přibližně sto tisíc diváků. I tohle vysněné číslo jsem měl někde v poznámkách,“ podotkl Šuman.

Radostný týden vedení českého florbalu odstartoval minulou neděli zápas naší reprezentace se Švédskem, při němž v Ostravě burácelo 8914 diváků. Nejvíc, co kdy na mistrovství světa fandilo při utkání základní skupiny. Dosavadní rekord z Helsinek 2002 byl překonán téměř o tři tisíce fanoušků. Nedělní návštěva z O2 Areny je historicky druhá nejvyšší a odsunula z pomyslné stříbrné příčky finále roku 2002.

„Naši kluci diváky nabudili, nedělní atmosféra v O2 Areně byla neuvěřitelná. I podle lidí z haly se tady taková kulisa příliš často nesešla.,“ pochvaloval si Šuman. Podle prezidenta unie je také již více než jasné, že šampionát neprodělal. „Ekonomické záležitosti ale nejsou až tak rozhodující, šampionát má dopad i v jiných ohledech. Chtěli jsme dokázat, jaký je florbal strhující sport. A to se myslím podařilo,“ dodal Šuman.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články