Hlavní obsah

Světové hry? Skvělá zkušenost, chceme vyhrávat, těší se florbalista Langer

Na Světových hrách v americkém Birminghamu nebude chybět ani česká florbalová reprezentace s Filipem Langerem v sestavě. Premiéra čeká národní tým už v noci z pátku na sobotu. "Čekám netradiční, ale skvělou akci. Moc se těším. Bude to navíc první prověrka pod novým realizačním týmem," hlásí Langer.

Foto: Matyáš Klápa a Martin Šindelář

Florbalový útočník Filip Langer.

Článek

Češi ve skupině postupně narazí na domácí USA, Finy a Kanadu. Ze čtyřčlenné skupiny postoupí dva nejlepší týmy do semifinále. Langer by měl patřit mezi nejvytěžovanější hráče týmu trenéra Jaroslava Berky, který dovedl české juniory k loňskému zlatu na mistrovství světa. "Věřím, že předvedeme všechno, co jsme pře léto natrénovali,"hlásí dvacetiletý útočník.

Světové hry nabídnou florbalistům netradiční formát turnaje. Hrát se bude na tři patnáctiminutové třetiny s tím, že trenéři mohou nominovat pouze dvanáct hráčů do pole a dva brankáře. "Možná to bude těžší, ale aspoň se ukáže, jak moc jsme připravení," těší se florbalista známý až extrémní tréninkovou morálkou.

"Bude to super zkušenost směrem do budoucna, abychom uměli reagovat, když se stane něco nečekaného," myslí si hráč švédského Kalmarsundu. Na cílech pro akci v Alabamě to ale rozhodně nic nemění. "Chceme vyhrát každý zápas. Abychom toho dosáhli, bude třeba podat špičkové osobní výkony," burcuje národní tým Langer.

Reklama