Hlavní obsah

Švýcarský kouč českých florbalistek u národního týmu pokračuje, asistenti končí

České florbalistky povede nadále švýcarský trenér Sascha Rhyner. Potvrdil to výkonný výbor Českého florbalu. Mění se realizační tým mužské reprezentace, v němž se rozhodli skončit asistenti finského trenéra Petriho Kettunena Pavel Brus a Milan Fridrich.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Kouč Sascha Rhyner povzbuzuje české hráčky v závěru semifinále se Švýcarskem.

Článek

Rhynerův výběr obsadil na mistrovství světa v Neuchatelu čtvrté místo. Druhou medaili v historii po bronzu z roku 2011 florbalistky nezískaly, přestože v semifinále se Švýcarskem vedly 6:1, ale nakonec prohrály 6:7 v prodloužení. V duelu o 3. místo podlehly Finsku 4:5 v prodloužení.

"Sascha Rhyner udělal za dva roky s týmem obrovskou práci. Výkony, které reprezentace předváděla jak v době přípravy, tak na samotném mistrovství světa, byly výborné. I vzhledem k Saschově zájmu bylo pro nás pokračování spolupráce jasně preferovanou variantou," uvedl v tiskové zprávě prezident Českého florbalu Filip Šuman po úterním jednání výkonného výboru.

"Během MS jsem měl osobně možnost poznat fungování nejen Saschy Rhynera, ale také celého realizačního týmu. Jsem přesvědčen o tom, že Sascha a tento realizační tým může ženskou reprezentaci posunout ještě dál," uvedl předseda komise reprezentace Václav Culka.

Rhyner převzal tým po minulém mistrovství světa v roce 2017, kde byl asistentem Miroslava Janovského. "S českým týmem se mi celé dva roky pracovalo výborně. Věřím, že i průběžné výsledky prokazovaly růst kvality celého týmu," prohlásil Rhyner.

Rhyner: Národní tým má velký potenciál

"Samozřejmě jsem věřil v úspěšnější výsledek na samotném mistrovství světa. Jsem pyšný na holky, jakým způsobem šampionát odehrály, a věřím, že národní tým má velký potenciál k dalšímu posunu. Vážím si důvěry ze strany Českého florbalu a těším se na další dva roky společné práce," dodal Rhyner, který bude chystat tým na MS v roce 2021 ve švédské Uppsale.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Česká útočnice Nela Kapcová (v červeném) bojuje o míček v utkání o bronz na MS florbalistek.

U reprezentace mužů, která v listopadu prohrála všechny tři zápasy na Euro Floorball Tour ve Finsku, se rozhodli skončit asistenti Brus s Fridrichem. Výkonný výbor bude jednat s Kettunenem o novém složení realizačního týmu.

Florbalisty čeká na přelomu ledna a února v lotyšské Liepaje kvalifikace MS, kde se utkají se Španělskem, Nizozemskem a Lichtenštejnskem.

Reklama