Hlavní obsah

Zranění českého útočníka nezastavilo. Zahraje si semifinále elitní florbalové ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český florbalový útočník Filip Langer pomohl Kalmarsundu k postupu do semifinále elitní švédské ligy. Jeho tým vyhrál sérii nad Helsingborgem 4:2 na zápasy, všechna vítězství urval tým z jihovýchodního pobřeží Švédska o jediný gól. V semifinálové sérii Kalmarsund narazí na Växjö. "Očekávali jsme, že to bude vyrovnané. Rozhodla asi naše fyzická připravenost a také to, že jsme měli více balonek, bez něj se člověk rychleji unaví," hodnotí Langer vítěznou sérii," hlásil.

Foto: Matyáš Klápa a Martin Šindelář

Florbalový útočník Filip Langer válí ve švédském klubu FBC Kalmarsund.

Článek

Už během základní části Langer často opakoval, že se ve Švédsku hraje v daleko větším tempu než v české lize, ve které před odchodem do Skandinávie dělal už v sedmnácti letech kapitána Střešovicím. "Tempo v play off je ještě vyšší hlavně směrem do obrany. Všichni jsou směrem dozadu precizní a poctiví," hlásí dvacetiletý útočník s tím, jak moc si play off užívá. "Na zápasy chodí v průměru přes tisíc lidí, a hlavně všichni fandí, takže se z diváků stávají fanoušci," cení si mistr světa do devatenácti let z roku 2019.

Před začátkem semifinálové série proti Växjö, která pro Kalmarsund začíná už 5. dubna, bude muset Langer doléčit zranění nohy, se kterým přeskakoval mantinel v závěru čtvrtfinálové série. "Teď se necítím úplně nejlépe, protože jsem odehrál zápas, který jsem původně hrát neměl. Diagnóza byla taková, že jsem měl nastoupit nejdříve příští týden, ale léčím se rychle. Už při rozcvičce jsem se cítili dobře, takže jsme se s trenéry dohodli, že budu hrát od poloviny zápasu," připomíná Langer.

Oproti čtvrtfinálové sérii čeká nyní Kalmarsund o necelých 200 kilometrů kratší cestování k zápasům. Proti Växjö totiž půjde o derby. "Bude to extrémně vyhrocená série, očekávám moc soubojů a peklo na obou stadionech. Pro místní fanoušky a florbal to bude skvělá série," odhaduje český florbalista. "Moc se na to těším, protože tohle budou zápasy, které hráče posouvají, a kvůli kterým florbal hraju," pokračuje rodák z Horoměřic, který zároveň studuje dálkově Vysokou školu technickou a ekonomickou v Českých Budějovicích.

Langer oceňuje také české fanoušky, kteří mu pravidelně plní telefon gratulacemi. "Sledují mě poctivě, moc si toho vážím. Jsem opravdu rád, že můžu inspirovat a motivovat nejen mladší hráče. Věřím, že tohle ještě není konec příběhu, který tady společně s týmem píšu. Ať už v této nebo příštích sezonách," uzavírá.

Reklama

Související témata: