Hlavní obsah

Bizarní výtržnost. Divák v Arábii po prohře ve finále zbičoval fotbalistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snaží se získat známá jména, uznání i pozornost. To poslední se saúdskoarabskému fotbalu nyní podařilo, ale rozhodně se nejedná o pozitivní reklamu. Po finále čtvrtečního superpoháru mezi Al-Hilálem a Al-Ittihadem (4:1) jeden z diváků napadl útočníka Abdara Razaka Hamdallu. Arabský výtržník autora jediné trefy Al-Ittihadu zbičoval.

Foto: Stringer, Reuters

Karim Benzema a N’Golo Kanté z týmu Al-Ittihad odcházejí po prohraném superfinále. Při odchodu divák napadl jejich spoluhráče.

Článek

Není jasné, co přesně bizarní výtržnosti předcházelo. Videa se ale virálně šíří po sítích.

Některé z dostupných záběrů ukazují, že si útočník Abdar Razak Hamdallá po slavnostním ceremoniálu cosi u tunelu ke kabinám vyříkává s jedním z diváků. Výměnu názorů zakončil marocký reprezentant tím, že na tribunu vystříkl vodu z lahve. Což vyvolalo protireakci.

Divák oděný do tradičního arabského hábitu po něm dvakrát mrskl bičem. Některá média informují, že se jednalo spíš o dlouhý a těžký pásek.

Přihlížející, pořadatelé i Maročanovi spoluhráči záhy zabránili v pokračování nevídané rozmíšky, která rozhodně nevylepší obrázek o fotbalovém živobytí na Arabském poloostrově.

Saúdská Arábie je jediným uchazečem o pořádání mistrovství světa 2034.

Šejkové poslední dobou lákají na snové výdělky, které konkrétně do Al-Ittihadu nepřivábily jen marockého reprezentanta Hamdallu, ale i Francouze Karima Benzemu nebo jeho krajana a mistra světa N’Golo Kanteho. Kromě toho ale špičkoví fotbalisté leckde pozorují nezájem fanoušků, který by v Evropě nezažili.

Na rozdíl od angažmá v zavedených soutěžích se potýkají se spalujícím žárem, nuzným vyžitím mimo stadiony, odlišnou kulturou i mentalitou. A Hamdallá s trochou nadsázky po jasné porážce poznal i doslovnou metodu cukru a biče v arabské verzi.

Reklama