Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Naivní Schalke! Pokud to tak bude dál, nemá v bundeslize co dělat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bundesliga nebude fádní a nudná. Bayern doma remizoval s s Mönchengladbachem 1:1, Leverkusen s Patrikem Schickem v základu se konečně dočkal první výhry v sezoně. A také domácí debakl Schalke v duelu s Unionem Berlín. Expert František Straka se v pravidelném komentáři nazvaném Echo bundesligy ohlíží za uplynulým kolem nejvyšší německé fotbalové soutěže.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Fotbalisté Schalke Simon Terodde a Dominick Drexler opouštějí hřiště po debaklu 1:6 s Unionem Berlín.

Článek

„Gladbach byl jedním z mála týmů, který v minulé sezoně, byť v poháru, nad Bayernem vyhrál. Mnichovští ale byli v úvodu sezony hodně dominantní, tak jsem byl zvědavý, jak to dopadne. Kdo však zápas neviděl, tak neuvěří. Skončilo to nerozhodně, ale Bayern byl opět dominantní. Na branku soupeře vyslal pětatřicet střel, co schytal gólman Gladbachu bylo neuvěřitelné. Pochytal i nemožné věci. Pobavilo se určitě celé Německo. Léta platí, že utkání těchto soupeřů sleduje celá země, zápasy mají tradici.

Konečně se vítězství dočkal Leverkusen. Přitom v Mainzu byli pětadvacet minut absolutně dominantní domácí. Jenže nedali tutovky a jak už to bývá, Bayer trestal. Leverkusen byl efektivní, po gólu se zbavil určité nekoncentrovanosti a předváděl to, co jej zdobilo v minulé sezoně. Těžil z rychlého přechodu do útoku. Domácí museli dohánět manko, otvírali obranu a to hrálo Schickovi a spol. do karet. Dřív byl Bayer v pozici týmu, co musel dohánět.

Českého fanouška jistě zajímá, proč dál gólově mlčí Patrik Schick. Jeho výkonu se dost věnovala i německá média a ta zdůraznila i ocenila, že Leverkusen není jen o Schickovi, není to one man show. Vždycky jde o kolektivní výkon a Patrik makal pro tým. Udělal obrovský kus práce, bil se pro Bayer.

Adam Hložek tentokrát v základní sestavě chyběl, měl zdravotní problémy a trenér nechtěl riskovat. Aspoň že si Adam konečně vychutnal bundesligové vítězství. On i celý tým ze sebe shodili balvan povinnosti uhrát tři body. Teď bude ještě důležité všechno potvrdit v dalším utkání. A trefit by se mohl i Patrik Schick.

Další přestřelku mají za sebou Brémy. Na rozdíl od Dortmundu tentokrát ale prohrály s Frankfurtem v utkání, které by si přál vidět každý fanoušek. Pro Werder to byl možná nešťastný zápas, ale Eintracht potřeboval zabrat. Dal venku čtyři branky a nakonec dosáhl těsné výhry, dovedl ho k ní výtečný Mario Götze.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Fotbalisté Schalke doma v bundesligovém utkání s Unionem Berlín propadli, prohráli 1:6.

O pozornost si řekl nováček Schalke. Domácí prohra s Unionem Berlín, to byla blamáž. Vítězové potvrdili kvalitu, šlape jim tým. Na Schalke byla vidět naivita, když se ji nezbaví, nemá v bundeslize co dělat. Co se týče Alexe Krále, tak tohle byl zápas blbec pro všechny v týmu Schalke, kdy se kupila jedna chyba za druhou. Pro Schalke je tenhle debakl velkou a tvrdou fackou. Tým chtěl některé věci řešit fotbalově a Union Berlín nemilosrdně trestal.

František Straka

je český fotbalový trenér a bývalý československý fotbalový reprezentant. Účastník MS 1990 v Itálii. V roli hráče získal se Spartou čtyři československé tituly, přidal i dvě pohárové trofeje. V dresu Československa odehrál 35 utkání. V roli trenéra národního týmu odkoučoval zápas s Maltou. Na klubové úrovni vedl v Česku pražskou Spartu, Slavii, Teplice, České Budějovice, Plzeň, Příbram či Karvinou. V zahraničí usedl například na lavičku německého Ahlenu, rakouského FC Wacker Tirol Innsbruck, řeckého OFI Kréta, slovenského Ružomberoku či Slovanu Bratislava nebo třeba egyptského SC Ismaily. V současnosti působí v médiích v roli experta a to nejen na českou ligu, ale i na německou nejvyšší soutěž.

Reklama