Hlavní obsah

Bayern pouze remizoval i ve druhém ligovém utkání v sezóně

BERLÍN

I ve druhém utkání nového ročníku bundesligy získali fotbalisté Bayernu Mnichov jen bod, když remizovali na hřišti Borussie Dortmund 1:1. Obhájce titulu v sobotu odvracel prohru, protože domácí vedli po parádní trefě Blaszcykowského. Hosté navíc hráli již od 23. minuty bez vyloučeného kapitána Van Bommela. Čtvrthodiny před koncem však po rohu vyrovnal střídající Borowski.

Článek

Naopak výborný vstup do sezóny má za sebou nováček Hoffenheim, když po vítězství nad Chotěbuzí porazil i dalšího nováčka Mönchengladbach a s šesti body vede tabulku bundesligy. Spolu s Wolfsburgem je jediným týmem, který neztratil ještě ani bod.

Stuttgart, v jehož dresu odehrál celé utkání český záložník Jan Šimák, doma prohrál s Leverkusenem. Hosté, které by brzy mohl posílit sparťanský bek Michal Kadlec, se dostali do vedení po střele kanonýra Helmese. V závěru pak výhru 2:0 potvrdil střídající řecký útočník Gekas. Šimák na svůj výkon z předešlých zápasů nenavázal.

Výhry se naopak dočkal David Jarolím, který jako kapitán dovedl Hamburk k vítězství 2:1 nad Karlsruhe. O vítěznou branku se v poslední minutě postaral stoper Mathijsen.

První gól v letošním ročníku inkasoval český brankář Jaroslav Drobný, jehož Hertha Berlín doma remizovala 1:1 s Bielefeldem. V jeho dresu odehrál celé utkání český obránce Radim Kučera.

Německo - 2. kolo
Brémy - Schalke 1:1 (64. Frings - 85. Westermann), Dortmund - Bayern Mnichov 1:1 (9. Blaszcykowski - 75. Borowski), Hamburk - Karlsruhe 2:1 (33. vlastní Sebastian, 90. Mathijsen - 67. Freis), Hertha Berlín - Bielefeld 1:1 (32. Pantelič - 37. Wichniarek), Hoffenheim - Mönchengladbach 1:0 (31. Ibiševič), Stuttgart - Leverkusen 0:2 (35. Helmes, 79. Gekas).

Reklama

Související témata: