Hlavní obsah

Haller musí na chemoterapii a bude Dortmundu chybět několik měsíců

Letní posilu fotbalistů Dortmundu Sébastiena Hallera čeká několikaměsíční pauza. Osmadvacetiletý útočník musí po operaci zhoubného nádoru na varlatech na chemoterapii. Klub o tom informoval na webu. "Sébastienovi se dostane nejlepší dostupné péče. Šance na plné zotavení jsou velmi dobré. Přejeme mu i jeho rodině hodně síly, optimismu a v myšlenkách jsme v této těžké době stále s nimi," uvedl sportovní ředitel Borussie Sebastian Kehl.

Foto: Profimedia.cz

Letní posilu fotbalistů Dortmundu Sébastiena Hallera čeká několikaměsíční pauza.

Článek

Haller nádor objevil na přípravném kempu ve Švýcarsku poté, co se necítil dobře při tréninku. Minulý týden se podrobil operaci a po dalších vyšetřeních lékaři rozhodli, že musí na chemoterapii.

Borussia nedávno přivedla Hallera z Ajaxu za 31 milionů eur místo norského kanonýra Erlinga Haalanda, jenž odešel do Manchesteru City. Úřadující německý vicemistr zatím neoznámil, jak reprezentanta Pobřeží slonoviny nahradí.

Haller v uplynulé sezoně dal za Ajax celkem 34 branek, z toho 11 jich zaznamenal v Lize mistrů. S amsterdamským celkem bývalý hráč Auxerre, Utrechtu, West Hamu nebo Frankfurtu získal dva tituly.

Reklama

Související témata: