Hlavní obsah

Čech s Lampardem znovu na lovu? Chelsea usiluje o další hvězdu bundesligy

Britská média spekulují o další možné velké posile pro londýnskou Chelsea. Po útočníkovi Timo Wernerovi je údajně blízko přestupu na Ostrovy i záložník Leverkusenu Kai Havertz. Blues mají za dvacetiletého fotbalistu bundesligovému klubu nabízet 75 milionů eur (téměř 2 miliardy korun).

Foto: Stuart Franklin, ČTK/AP

Kai Havertz z Leverkusenu (v červeném) překonává v utkání proti Brémám českého brankáře Jiřího Pavlenku.

Článek

Zdá se, že u aktuálně čtvrtého klubu Premier League je v plánu velké letní posilování kádru. Podle zákulisních informací je velmi blízko přesunu na Stamford Bridge útočník Timo Werner. Německého kanonýra měli dokonce osobně v Lipsku přesvědčovat kouč Chelsea Frank Lampard a poradce sportovního a technického úseku Petr Čech.

Podle ostrovních médií ale letní nákupy Blues nemají končit u této jediné přestupové bomby. Námluvy probíhají i se záložníkem Leverkusenu Kaiem Havertzem.

Dvacetiletý německý reprezentant je považován za vycházející top hvězdu světového fotbalu. V minulosti se spekulovalo o jeho přestupu do Realu Madrid nebo Bayernu Mnichov. V Leverkusenu má smlouvu platnou do roku 2022.

Havertz si v této sezoně připsal 38 startů, zaznamenal v nich 15 gólů a osm asistencí. Sportovní ředitel aktuálně pátého celku bundesligy nedávno připustil, že se tým bude muset nejspíš brzy bez svého talentu obejít.

Reklama

Související témata: