Hlavní obsah

Češi sledovali výhru Leverkusenu z lavičky. Trenér vysvětlil, proč nehrál Schick

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po 226 dnech byl český fotbalový útočník Patrik Schick z Leverkusenu připraven k soutěžnímu zápasu, ale výhru 2:1 ve Wolfsburgu sledoval stejně jako jeho krajané a spoluhráči brankář Matěj Kovář a útočník Adam Hložek z lavičky. Zahrají si všichni v příštím utkání ve čtvrtek v Evropské lize proti Karabachu?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick si na ostrý zápas ještě bude muset počkat (archivní foto)

Článek

Před zápasem trenér Leverkusenu Xabi Alonso prorokoval, že by Schick mohl hrát patnáct až dvacet minut. Vyprávěl o tom, že na tréninku vidí kvalitu českého šutéra. Ve Wolfsburgu ho ale nakonec na hřiště neposlal. „Utkání bylo velmi vyrovnané a velmi intenzivní. Když budeme mít větší držení míče, bude to pro jeho návrat po sedmi měsících lepší. Ale doufáme, že už v příštím duelu bude moct dostat šanci,“ vysvětloval Alonso.

Vyrovnanou partii rozhodl pro Leverkusen v 62. minutě Alejandro Grimaldo, Bayer válí a po osmi kolech dál bundesligu vede. Stuttgart ztrácí bod, Bayern a Dortmund dva. Co titul? „Je teprve říjen. Není o tom vhodné teď hovořit. Ano, měli jsme dobré momenty, ale je před námi ještě spousta zápasů. Každý soupeř je těžký. Ale hráči mají hlad, uvidíme. Teď hrajeme proti Karabachu, pak proti Freiburgu a tak dále,“ odvětil kouč aktuálního německého lídra.

Proti Karabachu lze očekávat, že čeští hráči se na hřišti alespoň na část zápasu objeví. Gólman Kovář odchytal v Evropské lize zatím oba zápasy, pravděpodobně nastoupí i ve čtvrtek. Adam Hložek naposledy v Evropě v Molde také nastoupil od první minuty, za osmdesát dva minut si připsal asistenci. Schick se třese na zmíněný návrat.

Leverkusen disponuje širokým kádrem, proti Wolfsburgu si například záložník Granit Xhaka sílu náhradníků pochvaloval. „Můžete vidět, že máme lavičku, která nás může oživit a dodat nám oheň,“ uvedl Xhaka. On i Alonso po sobotním duelu vyzdvihovali přínos Floriana Wirtze, jenž hrál poslední půlhodinu. „Je to pro nás brutálně důležitý hráč,“ přitakal švýcarský záložník.

Jen pro úplnost: český křídelník Václav Černý z Wolfsburgu nebyl v nominaci na zápas proti Leverkusenu kvůli nemoci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.